Borussia Dortmund utklasset Holstein Kiel uten skadd Haaland

Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland spilte ikke i cupsemifinalen lørdag. Foto: Martin Meissner, AP / NTB Foto: NTB

En småskadd Erling Braut Haaland måtte se den tyske cupsemifinalen fra tribuneplass da Borussia Dortmund utspilte Holstein Kiel og vant 5-0.

Finalen spilles 13. mai og går mot Alexander Sørloths RB Leipzig.

Det sto 5-0 allerede etter 1.-omgangen i Borussias semifinale. Giovanni Reyna (2), Marco Reus, Thorgan Hazard og Jude Bellingham scoret. Haaland jublet og applauderte entusiastisk fra tribunen.

Han var ikke med i Borussia-troppen . Årsaken er en liten muskelskade, rapporterer klubben ifølge Kicker.

– BVB-sjokk, skrev nettstedet Sport1 om Haalands forfall. Også der oppgis muskulære utfordringer som grunn til at nordmannen ikke var kampklar.

Haaland er Borussias store stjernespiller, og han har bare i Bundesliga denne sesongen scoret 25 ganger på 26 kamper. I desember var han ute av normal aktivitet i nesten en måned. Det skyldtes avrevne muskelfibre i låret. Han gikk glipp av sju klubbkamper. Denne gang skal han snart være klar igjen.

Morey-skade

Verre er det trolig med Mateu Morey. Forsvarsspilleren måtte bæres ut i 2. omgang med det som trolig er en alvorlig kneskade.

– Inntil det 75. minutt (da Morey ble skadd) var dette en perfekt kveld, sa Dortmund-trener Edin Terzic.

18-årige Reyna fikk hvile i 2. omgang etter sin første måldobbel. Han gjorde både 1-0 og 2-0, det siste etter flott forarbeid av Reus og Raphael Guerreiro.

– Vi var svært effektive i første omgang og er glade for å være i finale, sa Reus, som selv scoret 3-0-målet i en omgang da alt gikk vertenes vei.

Avslørt

Holstein Kiel kjemper om opprykk til 1. Bundesliga, men har nylig vært i koronakarantene for annen gang og har et blytungt kampprogram i innspurten med flere kamper i uka.

– De viste oss tydelig våre begrensninger, sa Kiel-trener Ole Werner etter at cupeventyret tok slutt.

Kiel slo ut Bayern München i 2. runde av turneringen. Det sto 2-2 før Kiel vant 6-5 på straffespark.

RB Leipzig sikret seg fredag finaleplass ved å slå Werder Bremen 2-1 etter ekstraomganger.

Lørdag neste uke spiller Borussia en meget viktig seriekamp hjemme mot Leipzig. Den kan bli helt avgjørende med tanke på å sikre plass i Champions League til høsten.