Ingen reprise da Manchester United forlenget borterekken

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær under kampen mot Leeds søndag.
Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær under kampen mot Leeds søndag. Foto: Jon Super / AP

Manchester United var det førende laget, men klarte ikke å bryte ned formsterke Leeds som de gjorde i sesongens første møte. Lagene spilte 0-0 søndag.

I sesongens første kamp mellom lagene endte det 6-2 til Manchester United. Da Ole Gunnar Solskjærs menn skulle gjenskape det, møtte de et hardtarbeidende Leeds-lag som kjempet i hver duell.

Det ga få sjanser og en del gule kort i en kamp som Manchester United stort sett var hakket bedre spillemessig. 0-0 for Manchester United gjorde at klubben forlenget sin rekke med kamper på bortebane uten tap til 24 (15 seirer, ni uavgjort).

Kun Arsenal mellom april 2003 og september 2004 (27) har en lengre rekke.

Leeds måtte klare seg uten Rodrigo og Raphinha, mens Uniteds store bekymring var Marcus Rashford, men han ble klar og startet kampen. Og han var også nærmest før pause. Rashford klemte til på et frispark. Treffet hans var godt, men Leeds-keeper Illan Meslier var på plass og reddet.

Etter pause var Daniel James, Bruno Fernandes og de andre rødkledde frampå ved noen anledninger. Leeds var heller ikke ufarlige med noen kontringsforsøk.

Hands?

I første ligakamp mellom lagene på Elland Road siden oktober 2003 var det en handssituasjon som skapte reaksjoner i Leeds-leiren.

Et innlegg var innom armen til Luke Shaw i 16-meteren etter 20 minutter. Shaw hadde armen relativt nært til kroppen, og situasjonen ble sjekket av VAR. Der ble det konkludert med at handsen ikke var nok til å blåse straffespark.

Kampen var preget av mange frispark, de fleste i bortelagets favør. Leeds pådro seg også fire gule kort og fikk nok et sterkt resultat med seg. Marcelo Bielsas menn har seks strake kamper uten tap i Premier League. Av de kampene inkluderer det også Chelsea, Manchester City og Liverpool som motstandere.