Pérez gir seg ikke: – Klubbene kan ikke trekke seg fra Super League-kontrakten

Real Madrid-president Florentino Pérez gir ikke opp Super League.
Real Madrid-president Florentino Pérez gir ikke opp Super League. Foto: Gabriel Bouys / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Real Madrid-president Florentino Pérez står fast ved at avtalen som ble inngått mellom tolv klubber om en egen utbryterliga, er bindende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Real Madrid er sammen med Barcelona og Juventus de tre klubbene som formelt ikke har uttalt at de trekker seg fra Super League-prosjektet.

– Jeg trenger ikke å forklare hva en bindende kontrakt betyr, men klubbene kan ikke trekke seg, sier Pérez til den spanske avisa AS.

– Noen av dem, på grunn av press, har sagt at de trekker seg. Men dette prosjektet, eller et lignende, vil fortsette. Jeg håper det skjer om ikke lenge.

Superligaen ble for en uke siden lansert av tolv europeiske storklubber. Allerede under 48 timer senere begynte samarbeidet å slå sprekker. Først trakk seks engelske klubber seg ut, før Atlético Madrid og Milano-klubbene Inter og Milan gjorde det samme.

JP Morgan feilvurderte

Også storbanken JP Morgan, som skulle legge 35 milliarder kroner på bordet for å få prosjektet i gang, har erkjent at den bommet med tanke på mottakelsen av superligaen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Vi feilvurderte åpenbart hvordan denne avtalen ville bli mottatt i det bredere fotballsamfunnet, og hvordan den kunne påvirke dem i framtiden. Vi skal lære av dette», skrev JP Morgan i en uttalelse fredag.

Pérez står fast på at banken ikke har trukket seg.

– Det stemmer ikke at de har trukket seg. De har tatt seg tid for å reflektere, akkurat som de tolv klubbene. Hvis vi må gjøre endringer, gjør vi det, men Super League er det beste prosjektet vi har kommet med, sa Real Madrid-presidenten.

Kritikk

Pérez var tenkt å være den nye ligaens øverste leder.

Siden det nye prosjektet ble presentert, har kritikken haglet fra supportere, tidligere toppspillere, høytstående politikere og trusler om utestengelse fra president Aleksander Ceferin i Det europeiske fotballforbundets (Uefa).

Uttalelsene fra sistnevnte har ikke falt i smak hos Pérez.

– Uefa-presidenten har vært alt annet enn ordentlig fra et presidentskap i en institusjon som fremmer fotball og dets verdier, mener han.