Neville fortsetter hardkjøret mot utbryterklubbene: – De prøvde å drepe engelsk fotball

Gary Neville har vært blant de skarpeste kritikerne av Super League og de engelske klubbene som prøvde å være med på prosjektet.
Gary Neville har vært blant de skarpeste kritikerne av Super League og de engelske klubbene som prøvde å være med på prosjektet. Foto: Jose Jordan / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester United-legenden Gary Neville godtar ikke unnskyldningene som har kommet etter at gamleklubben forsøkte å danne en egen superliga.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I snart en uke har Super League totaldominert fotballdebatten i England og resten av Europa. På få dager bukket storklubbenes ambisiøse planer under for den knallharde kritikken fra fans, myndigheter og kjente mediepersoner.

Neville har pepret løs på prosjektet fra første stund. Han toner ikke ned skytset selv om samtlige seks Premier League-klubber har sagt at de vil trekke seg ut. Den tidligere United-kapteinen kjøper ikke unnskyldningene som har kommet fra eierne de siste dagene.

– Vi mistet nesten fotballen slik vi kjenner den i dette landet. Og vi holdt på å miste seks toppklubber på veien. De fleste av oss vil i teorien mene at en unnskyldning er akseptabelt, men i dette tilfellet er det ikke det. Det kan aldri bli akseptert. Sist søndag prøvde disse seks klubbene å drepe engelsk fotball , sier Neville i Sky Sports' oppsummering av en kaotisk og historisk uke i fotballhistorien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham var klubbene fra England som ønsket å bytte ut tradisjonell europacupspill med en lukket utbryterliga. Tre lag fra både Spania og Italia skrev også under avtalen.

Tanken bak Super League var å gi verdens rikeste klubber større og stabile inntekter. 15 av 20 medlemmer skulle være faste hvert år i over to tiår.

– Det disse seks Premier League-klubbene prøvde på, var å fryse tiden. På denne måten ville de være topp seks for alltid. Med det tar du bort ambisjoner fra alle andre fotballklubber her i landet, og det er helt skandaløst. Å si unnskyld etterpå er ikke nok, sier Neville.