Engelske storklubber kan bli straffet etter superliga-kaoset

Det har stormet rundt Liverpool og andre Premier League-klubber den siste tiden.
Det har stormet rundt Liverpool og andre Premier League-klubber den siste tiden. Foto: Peter Byrne / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

De seks engelske storklubbene som var del av Super League-planene risikerer straff i hjemlandet til tross for at de har trukket seg fra prosjektet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brightons administrerende direktør Paul Barber har bedt om at det iverksettes «passende tiltak» mot klubbene som var involvert i de havarerte superliga-planene.

Ifølge det britiske nyhetsbyrået PAs kilder skal ikke Premier League-ledelsen ha endret sitt standpunkt siden den sendte ut en pressemelding tirsdag. Da var fortsatt «de seks store» i Premier League del av superliga-prosjektet.

«Premier League vurderer alle tilgjengelige grep for å forhindre dette i å utvikle seg, så vel som å holde disse klubbene ansvarlige i henhold til våre regler», het det i meldingen.

Seksjon L9 i den engelske ligaens håndbok fastslår at medlemsklubber ikke skal delta eller spille kamper i andre turneringer uten på forhånd å ha skriftlig samtykke fra ligaens styre.

Uttalelsen fra Premier League-ledelsen tirsdag ble gitt i kjølvannet av et ekstraordinært krisemøte. Der deltok de 14 klubbene som ikke var del av superliga-planene.

Tirsdag kveld og natt til onsdag trakk Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham og Liverpool seg på rekke og rad fra omstridte Super League.