Milliard-Mourinho er en dyr mann å bli kvitt

Tidligere Tottenham-manager José Mourinho vinket farvel til Tottenham, men det kostet klubben dyrt. Foto: Neil Hall, AP / NTB
Tidligere Tottenham-manager José Mourinho vinket farvel til Tottenham, men det kostet klubben dyrt. Foto: Neil Hall, AP / NTB Foto: NTB

José Mourinho er blitt søkkrik etter å ha fått sparken i flere klubber. Det kan være snakk om vel 1 milliard kroner bare i avgangsvederlag fra fire klubber.

Som regel får topptrenere i fotball betalt fullt for gjenstående tid av kontrakten. Det gjør at sparkinger slår hardt inn på økonomien i flere klubber.

Flere engelske medier melder at Tottenham må ut med vel 215 millioner etter at portugiseren var Spurs-historie mandag.

Nettstedet The Sack Race som følger managere og trenere i britisk fotball svært nøye, har regnet sammen og kommet til 93,5 millioner pund. Det samsvarer med beløp store sportsaviser i Europa har operert med de siste årene.

Det kan også ganges med 11,6 for å få summen i norske kroner: 1.0846.00.000.

Mourinho måtte gi seg før tiden også i Chelsea (to ganger), Real Madrid og Manchester United før Spurs-sjef Daniel Levy dro i nødbremsen og kvittet seg med 58-åringen. På toppen av milliarden kommer trolig godt over det samme i lønn mens han trente forskjellige klubber.

Pep Guardiola (Manchester City) er den best betalte manageren i Premier League med cirka 230 millioner i årslønn. Jürgen Klopp (Liverpool) og Mourinho er antatt å ligge nærmest med 174 millioner per sesong.

Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjær blir en smågutt å regne med sine vel 90 millioner i årslønn.

Personvernpolicy