Zuccarello med to overtallsmål i Wild-seier

Mats Zuccarello gratuleres med scoring i Minnesota Wilds hjemmeseier mot Arizona Coyotes onsdag. Foto: Craig Lassig, AP / NTB Foto: NTB

Mats Zuccarello scoret to ganger i overtallsspill da Minnesota Wild strammet grepet om 3.-plassen i sin NHL-avdeling med 5-2 over Arizona Coyotes onsdag.

Wild har slitt i overtallsspill, men nordmannen rettet på det med sitt 7. og 8. mål for sesongen. Coyotes pådro seg bare tre utvisninger i kampen, men Wild straffet alle tre med scoring.

– Når man ikke lykkes i power play begynner man å tvile på seg selv, men det er bare å fortsette å prøve. Da kommer det, sa Zuccarello da han ble intervjuet i første pause. Da ledet Wild 1-0 etter hans første scoring.

Marcus Johansson førte opp og slo tvers over til Zuccarello, som dempet pucken og scoret fra spiss vinkel med et skudd som gikk inn ved nærmeste stolpe. Det skjedde etter 16.31 minutter, i kampens første overtallsspill da Oliver Ekman-Larsson satt utvist.

Mellom beina

På stillingen 3-1 viste han seg fram igjen mens Jakob Chychrun sonet en tominutter. 4.30 ut i siste periode la Johansson pucken ut til ham. Zuccarello holdt skuddet inne før han sendte pucken mellom beina på Coyotes-spiller Niklas Hjalmarsson og opp i krysset.

– Det var to flotte pasninger fra JoJo, og jeg var heldig nok til å score et par mål, sa Zuccarello etter kampen der særlig veteranene i laget sto fram.

– Vi trenger alle sammen, både unggutta og de som har vært med en stund. Det er det som definerer et sterkt lag, sa nordmannen.

Wild ledet fortjent etter en underholdende første periode spilt i høyt tempo, men gjestene utlignet da de fikk starte 2. periode med to overtallsspill på rad. Jakob Chychrun satte inn 1-1.

Punktert

Zach Parise, som nylig var tilbake etter koronasmitte, ordnet ny hjemmeledelse etter 27.28. Han satte pucken i tomt bur etter at Antti Rantta ga retur på et skudd fra Nick Bonino.

Sistnevnte la på til 3-1 før siste pause. Kirill Kaprizov duellerte i rundvantet, og pucken spratt ut til Bonino, som enkelt vippet den opp i nettaket. Også det målet kom i overtallsspill.

Ett minutt etter Zuccarellos 4-1-scoring økte Jared Spurgeon, og kampen var punktert. Phil Kessel fastsatte resultatet da han reduserte for gjestene.

Før kampen var det en kort stillhet til minne om 20-årige Daunte Wright, som søndag ble skutt og drept av politiet i Minneapolis-forstaden Brooklyn Center.