Curling-VM satt på vent etter positive koronatester

Canadas skip Brendan Bottcher maktet ikke å ta sitt lag til semifinalen på egen hjemmeis i Calgary. Foto: Jeff McIntosh /  AP / NTB.
Canadas skip Brendan Bottcher maktet ikke å ta sitt lag til semifinalen på egen hjemmeis i Calgary. Foto: Jeff McIntosh / AP / NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er uvisst når curling-VM i Canada kommer igang igjen. Mesterskapet er midlertidig satt på vent på grunn av flere positive covid-19-tester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste gruppespillskampene ble spilt natt til lørdag norsk tid. Deretter skulle det avgjøres hvilke to lag i tillegg til Sverige og RCF (Russland) som skulle til semifinalen. Kampen mellom nummer 4 og 5, Canada og Skottland, endte 3-5, og Skottland var i semifinalen.

Deretter skulle USA og Sveits ha gjort om seg i mellom om hvem som fikk den siste semifinaleplassen, men den kampen måtte utsettes.

- Vi har identifisert positive covid-19-tester, og kampen mellom USA og Sveits kan ikke spilles. Alle spillerne i lagene som er i omspillet må testes på nytt lørdag, og inntil resultatet er klart vil det ikke bli spilt flere kamper, heter det på Calgary-arrangørens hjemmeside.

De smittede er isolerte, og smittesmoring er igangsatt.

Norge endte som nummer åtte i mesterskapet og er dermed utslått. Dermed gikk de også glipp av en OL-plass i denne omgangen.

Hjemmenasjonen Canada er ikke i semifinalen, og det er førsate gang siden 1976 at det er skjedd i VM-sammenheng.