Tysk vantro etter «pinlig» og «ufattelig» tap: – Vår egen feil

Joshua Kimmich (midten) reagerer med sinne etter at Tyskland slapp inn Nord-Makedonias 2-1-mål i VM-kvalifiseringen onsdag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB
Joshua Kimmich (midten) reagerer med sinne etter at Tyskland slapp inn Nord-Makedonias 2-1-mål i VM-kvalifiseringen onsdag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Foto: Martin Meissner / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang på snaut 20 år gikk Tyskland på et tap i VM-kvalifiseringen. Nord-Makedonias 2-1-seier ryster den stolte fotballnasjonen få måneder før EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdagens skrell ødela det som hadde vært en fin start på VM-jakten for Joachim Löws lag. Tyskerne kom til hjemmekampen i Duisburg med to strake seirer og optimisme.

0-6-ydmykelsen for Spania i fjor høst virket som et fjernt minne.

Men mot Nord-Makedonia snublet «Die Mannschaft» igjen. Plutselig var de vonde minnene tilbake, og timingen kunne neppe vært særlig verre. Om litt over to måneder EM-åpner tyskerne mot verdensmester Frankrike.

«Så pinlig» og «ufattelig», skriver storavisen Bild etter sjokktapet. Kicker nøyer seg med å slå fast at resultatet var «en ubehagelig overraskelse». «En tøff oppvåkning», meldte Frankfurter Allgemeine.

Trøtte bein

Löw selv slet med å forklare nederlaget kort tid etter sluttsignalet.

– Skuffelsen er enorm, og det er vanskelig å komme med en analyse nå, sa landslagssjefen til RTL før han likevel kom med en vurdering av kampen:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er vår egen feil. Vi så trøtte ut og hadde trengt flere friske bein. Vi gjorde for mange feil og lyktes ikke med å finne en vei gjennom deres lave forsvar.

Löw varslet nylig at han gir seg som Tyskland-trener etter sommerens EM. Han har hatt jobben siden 2006 med suksess i lange strekk (toppet med VM-gull i 2014), men de siste tre årene har vært røffe.

Effektive

Veteranen Goran Pandev ga Nord-Makedonia ledelsen rett før pause. Fra straffemerket utlignet Ilkay Gündogan til 1-1 etter en time, men i sluttminuttene ble Elif Elmas en uventet matchvinner.

Tapet var Tysklands første i en VM-kvalifisering siden 1-5-kampen hjemme mot England i 2001.

– Dette skulle ikke ha skjedd. De var i nærheten av målet vårt to ganger og scoret to. Det var for lett for dem, sa Gündogan.

Han er tydelig på at Tyskland må skjerpe seg markant før EM.

– Vi må virkelig komme i toppform til slutten av mai, sa Manchester City-profilen.