Eliteserien starter 8. mai – terminlisten settes på nytt

Ny oppstartsdato for Eliteserien er satt. Her er Brann-backen Ole Didrik Blomberg i duell om ballen med Rosenborgs kantspiller Emil Konradsen Ceïde. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Ny oppstartsdato for Eliteserien er satt. Her er Brann-backen Ole Didrik Blomberg i duell om ballen med Rosenborgs kantspiller Emil Konradsen Ceïde. Foto: Ole Martin Wold / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eliteserien får ny premieredato for tredje gang. Norges Fotballforbund satser på å rulle i gang sesongen med nytt kampoppsett helgen 8. og 9. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg er starten på 1. divisjon flyttet til 15. mai, mens 2. divisjon går i gang 5.-6. juni. På kvinnesiden blir Toppserien og 1. divisjon utsatt til 22.-23. mai.

Oversikten for de ti første rundene i Eliteserien presenteres torsdag.

– På grunn av nedstenginger og ulike regler, lager vi nytt oppsett for de tre første rundene. Lagene som har vært nedstengt skal møte hverandre, bekrefter konkurransedirektør Nils Fisketjønn overfor NTB.

Kamper utenfor Eliteserien vil i all hovedsak være likt det opprinnelige oppsettet.

Det har vært store forskjeller på toppklubbenes treningshverdag de siste ukene. Der lag som Rosenborg, Brann og Viking har kunnet trene som vanlig, er klubber i Viken og enkelte andre regioner fortsatt rammet av forbudet mot fellestreninger.

I alt er ni klubber i Eliteserien underlagt en slik nekt. Regjerende seriemester Bodø/Glimt har kommet seg unna problemene ved å være på treningsleir i Spania.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trening fra midten av april

Den nye planen forutsetter at smitteutviklingen i samfunnet går rett vei. Fotballen ble nylig forespeilet fra myndighetshold at lag kan få spille treningskamper igjen fra midten av april.

Fisketjønn sier at muligheten for trening fra 12. april er en avgjørende faktor. Dermed får de to uker med trening og to uker til treningskamper.

Opprinnelig skulle seriefotballen på herresiden ha første avspark 2. påskedag, men coronasituasjonen og forbud mot kamper tvang NFF til å utsette åpningen til første helgen i mai.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senere har også det vist seg å bli for tidlig. Den nye datoen er i tråd med anbefalingene fra Helsedirektoratet og kulturminister Abid Rajas (V) ambisjoner. Myndighetene har åpnet for å gi grønt lys så lenge smittesituasjonen tillater det.

Snart gode nyheter?

En endelig avklaring vil tidligst komme i midten av neste uke. Da skal statsminister Erna Solberg (H) etter planen til Stortinget for å legge fram en større gjenåpningsplan.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men klarsignalet for toppfotballen kan også komme til å drøye. Helsedirektoratet har anbefalt at seriekamper først bør bli vurdert i uke 18 etter en periode med tillatte treningskamper. Det vil si samme uke som NFF har lagt opp til sesongstart.

I den nye oversikten har NFF tatt med 2. divisjon for menn selv om myndighetene hittil kun har åpnet døra for de to øverste divisjonene på kvinne- og herresiden.

– Vi håper at smittesituasjonen de neste ukene er positiv, slik at også 2. divisjon kommer i gang som planlagt, sier Fisketjønn.