Kristoffersen glad for at storslalåmsesongen er over

Alexis Pinturault smiler i målområdet etter seieren. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB
Alexis Pinturault smiler i målområdet etter seieren. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen kjørte ned til 8.-plass i verdenscupavslutningen i storslalåm i Lenzerheide. Alexis Pinturault vant og sikret seg sammenlagtkula lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoffersen, som vant storslalåmcupen sist sesong, var ute av seierskampen etter første omgang da han var 1,70 sekunder bak Pinturault, som vant i suveren stil og tok med det storslalåmkula foran Marco Odermatt og også totalcupen for første gang.

Franskmannen, som i tillegg fylte 30 år lørdag, vant med 20/100 sekund foran Filip Zubcic. Mathieu Faivre tok 3.-plassen, ett hundredel bak Zubzic.

Pinturault ble den første franske sammenlagtvinneren i alpint på 24 år siden Luc Alphand vant sist. Pinturault ble nummer to i de to foregående sesongene.

– Jeg har jobbet så hardt i så mange år. Nå føles det helt fantastisk at det betaler seg. Det har gjort det før, men å få storslalåmkula og den store kula, er utrolig, sa franskmannen til arrangøren vist på TV 2.

Pinturault tok sin 34. seier i verdenscupen og tangerte med det Bode Millers antall.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er verdens beste alpinist. Han er den som er den beste allroundalpinisten òg. Han har vært det de siste tre-fire sesongene, roste Kristoffersen.

– Vanskelig

Kristoffersen kom godt i gang i finaleomgangen og var 55/100 sekund foran ved nest siste mellomtid, men tapte over tre tideler i bunnen. Likevel kjørte han innpå teten og var 1,07 sekunder bak Pinturault i mål.

– Jeg skulle gjerne vært litt raskere. Jeg skulle holdt forspranget på siste mellomtid inn. Da hadde det sett litt bedre ut. Men sånn er det. Det har vært en vanskelig storslalåmsesong. Jeg er litt glad for at den er ferdig, sa Kristoffersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoffersen har ikke fått det til i storslalåm denne sesongen. Hans beste plassering i verdenscupen er 5.-plass som han fikk i åpningsrennet i Sölden. I VM i Cortina d'Ampezzo ble han nummer ni i samme disiplin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avsluttes søndag

Nestvold-Haugen var på 10.-plass med 1,66 sekunder bak Pinturault etter 1. omgang. I finaleomgangen kjørte han ned til foreløpig dobbelt norsk før de ni siste kjørerne skulle i aksjon. Det endte med 9.-plass, 1,09 sekunder bak.

Odermatt kunne ta storslalåmcupen foran Pinturault før lørdagens renn, men fikk det ikke til å stemme og havnet på 11.-plass. Dermed endte sveitseren på annenplass i storslalåmcupen.

Hans landsmann Loïc Meillard, som ligger som nummer fire i storslalåmcupen, kjørte ut i første omgang.

Verdenscupsesongen avsluttes med slalåm for herrene i Lenzerheide søndag.