FIS-direktøren: To spørsmål avgjorde da juryen disket Klæbo

Russlands Aleksandr Bolsjunov (midten) knekker staven etter nærkontakt med Johannes Høsflot Klæbo i innspurten på 50 km langrenn menn under VM på ski i Oberstdorf. I bakgrunnen Emil Iversen som ble vinner av distansen, etter at Klæbo ble disket. Foto: Adam Ihse/TT / NTB
Russlands Aleksandr Bolsjunov (midten) knekker staven etter nærkontakt med Johannes Høsflot Klæbo i innspurten på 50 km langrenn menn under VM på ski i Oberstdorf. I bakgrunnen Emil Iversen som ble vinner av distansen, etter at Klæbo ble disket. Foto: Adam Ihse/TT / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

FIS-direktør Pierre Mignery sier det var to spørsmål som ble avgjørende for at Johannes Høsflot Klæbo ble disket. Han sier juryen gjorde et grundig arbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har analysert TV-bildene fra forskjellige vinkler, sa Mignery til pressen etter å ha disket Klæbo fra femmilsgullet. Det var særlig to spørsmål som ble analysert etter situasjonen som endte med at Aleksandr Bolsjunovs stav røk på oppløpet:

Hvem var først, og var det kontakt mellom Klæbo og russerens stav?

– Den første konklusjonen var at Aleksander Bolsjunov var foran og hadde rett til å velge korridor, så var det andre spørsmålet hva som fikk staven til å brekke. Vi kan se på TV-bildene at det var kontakt mellom Klæbo og staven, sa Mignery.

Les også : Iversen tok imot femmilsgullet – Bolsjunov nektet å ta sølvet rundt halsen

– Det starter med at Klæbo er bak, og det er klart at ansvaret ligger hos den som skal gå forbi. Ansvaret for situasjonen er hos Klæbo, sa Mignery.

Han la til at Norge har mulighet til å anke avgjørelsen, og at den dermed kan bli endret.