Skiskyting: Tiril Eckhoff mot sprintseier i Nove Mesto

Tiril Eckhoff ligger an til å vinne lørdagens sprint i verdenscupen. Foto: Primoz Lovric / NTB
Tiril Eckhoff ligger an til å vinne lørdagens sprint i verdenscupen. Foto: Primoz Lovric / NTB Foto: NTB

Tiril Eckhoff leverte en sisterunde det luktet svidd av og styrer mot seier lørdagens sprint i Nove Mesto. Det vil bli hennes niende verdenscuptriumf i vinter.

Eckhoff var raskt inn til første skyting, men med en bom gikk hun ut 18 sekunder bak Dorothea Wierer etter første skyting. Med fullt hus på andre skyting og en overlegen sisterunde var det aldri noen tvil.

Hun leder i mål 9,3 sekunder foran ukrainske Julija Dzjyma. Lisa Vittozzi ligger an til å ta tredjeplassen.

Eckhoff vil med seier tangere Liv Grete Skjelbreids 22 seirer i verdenscupen. Tora Berger har flest blant norske kvinnelige skiskyttere med sine 28.

Ingrid Landmark Tandrevold fikk en god start på sprinten. Med fem hvite blinker ga hun seg selv et godt utgangspunkt før ståendeskytingen. Også der ble blinkene en etter en hvite, og Fossum-løperen gikk ut på sisterunden i tet.

Der gikk hun raskt og ligger an til å bli nummer seks.

Marte Olsbu Røiseland gikk ut i ekspressfart og var eneste som gikk raskere enn Eckhoff på første runde. Med to bom på første skyting så derimot sjansene for pallplass ut til å være borte. Med fullt hus på stående og solid fart i sporet var hun likevel bare 3,5 sekunder unna pallplass.

Personvernpolicy