Jakob Ingebrigtsen disket fra gullet – vurderer å dra hjem fra EM

Jakob Ingebrigtsen i forsøksheatet på 1500 meter i friidretts-EM innendørs. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB
Jakob Ingebrigtsen i forsøksheatet på 1500 meter i friidretts-EM innendørs. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jakob Ingebrigtsen løp i mål som førstemann på 1500-meteren i innendørs-EM i friidrett, men er diskvalifisert. Han raser mot juryen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På de offisielle resultatlistene er Ingebrigtsen diskvalifisert og plassert sist i feltet, til tross for at han løp inn til en suveren førsteplass. Nordmannen var involvert i dytting i første sving, og kom innenfor lista.

– Jeg var utenfor lista i svingen, men jeg følte at det var en gjeng med polakker som forsøkte å hindre meg, så jeg regner ikke med at det skal bli et problem, sa Ingebrigtsen til NRK da han ble intervjuet som EM-vinner.

Juryens avgjørelse ble anket av de norske. I et intervju med arrangøren langer Jakob Ingebrigtsen ut mot juryen.

– Reglene er på min side. Jeg føler ikke jeg har gjort noe galt, det var bare for mange løpere med. Ingen av oss prøvde å dytte, det bare skjer når for mange personer kommer fra utsiden, sier han ifølge NRK.

– Hvis avgjørelsen står, og jeg taper gullet, tror jeg bare jeg drar hjem. Jeg vet ikke om jeg løper i morgen fordi 1500-meteren var hovedmålet mitt, sier Ingebrigtsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trodde han fikk revansj

For to år siden tok Ingebrigtsen sølv på distansen bak polske Marcin Lewandowski. Fredag så det ut til at Ingebrigtsen skulle få sin revansj.

– Det var ekstremt deilig, og jeg er ikke så glad i å bruke ordet revansj, men jeg er veldig glad for å ta den tittelen her, den følte jeg at jeg manglet fra to år siden, sa Ingebrigtsen til NRK før han hadde fått vite om disken.

– Det er ekstremt deilig å få den, og føltes deilig å komme først i mål. Jeg føler det var en veldig fortjent medalje i dag, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kaotisk løp

Ingebrigtsens far og trener, Gjert, varslet før løpet at sønnen ville ta det forsiktig fra start, og heller øve seg på å spurte om seieren enn å løpe fra de andre fra start.

Etter en rolig og kaotisk start, med blant annet situasjonen som endte med diskvalifisering for Ingebrigtsen, fikk han nok og la seg i tet for å styre løpet alene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hans polske utfordrer Lewandowski la seg i rygg og fikk et fint opptrekk, mens Ingebrigtsen lå i front og kjørte sitt løp, uten å ta seg ut. Det var tydelig at ingen løp for å få en god tid i finalen.

Polakken utfordret på slutten, men hadde ingen mulighet til å ta seg forbi Ingebrigtsen, som løp i mål på 3,37,56, et halvsekund foran Lewandowski. Spanske Jesus Gomes tok tredjeplassen, som senere ble til sølv. Ignacio Fontes rykket opp til bronsen.

Flere utøvere, som hekkestjernen Karsten Warholm, har valgt ikke å stille i EM på grunn av smittefrykt.