Coronasyke Granerud: – Det har vært mer enn nok å komme seg ut av senga

Halvor Egner Granerud på pressetreff med hopperne før en coronaprøve sendte ham i isolasjon på hotellrommet. Foto: Lise Åserud / NTB
Halvor Egner Granerud på pressetreff med hopperne før en coronaprøve sendte ham i isolasjon på hotellrommet. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hoppstjernen Halvor Egner Granerud er preget av coronasykdommen, og sier formen har vært så dårlig at han ikke har fått rukket å savne hoppbakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vært noen ganske tunge dager nå, hvor det har vært mer enn nok å komme seg ut av senga. Det er svingende form, det veksler litt, men i dag er den beste dagen så langt, sier Granerud til NRK.

Han kom til VM som mesterskapets kanskje største favoritt, men en positiv coronaprøve gjorde ham uaktuell til storbakkerennet fredag. Granerud sier det er surt å sitte på rommet og se de andre på TV, men sykdommen gjør at savnet ikke er så stort.

– Jeg har vært i så dårlig form at det ikke har fristet så mye å hoppe på ski, så sånn sett har det ikke vært så tungt som det kunne ha vært, sier Granerud.

Mens han har sittet i isolasjon på hotellrommet, har Granerud fått beskjed om at han er vinner av verdenscupen sammenlagt.

– Det er så store kontraster som det er mulig å få på 24 timer, sier Granerud.

Nordmannen står med elleve verdenscupseire og er Norges første sammenlagtvinner siden Anders Bardal i 2012.