VM over for Linn Svahn – syk og isolert på rommet

Sveriges Linn Svahn forlater arenaen etter semifinalen i sprint under ski-VM i Oberstdorf. Foto: Adam Ihse/TT / NTB
Sveriges Linn Svahn forlater arenaen etter semifinalen i sprint under ski-VM i Oberstdorf. Foto: Adam Ihse/TT / NTB Foto: NTB

Den svenske langrennsstjernen Linn Svahn er syk og forlater ski-VM uten medaljer etter at hun fredag ble vraket også til tremila.

Svahn har dominert i verdenscupen denne sesongen, tatt fire sprintseirer, og slått Therese Johaug i ett distanseløp. Men i VM er det blitt stang ut.

I sprinten, VMs første øvelse, røk hun ut i semifinalen, og etter det har Svahn blitt vraket til samtlige øvelser. Hun er heller ikke med på Sveriges lag til tremila lørdag. Ifølge TT er Svahn blitt syk etter stafetten.

– Hun har vært isolert på rommet. Det er veldig vanskelig for henne å håndtere, sier landslagssjef Anders Byström til Aftonbladet.

Han understreker at sykdommen ikke var forklaringen til at Svahn ikke fikk gå stafetten.

– Vi forsøker å støtte henne så godt som mulig. Men hun er ikke dødssyk, men har hatt et dårlig VM. Hun hadde forhåpninger helt til i morges om å få gå tremila, sier Byström.

Dermed får Frida Karlsson, Ebba Andersson, Charlotte Kalla og Emma Ribom muligheten på tremila. Kalla får dermed sjansen til å gjøre opp for stafetten, der hun på dårlige ski gikk Sverige helt ut av tetstriden.

Personvernpolicy