Golberg og Iversen klare for VM-stafetten – Krüger vraket

Pål Golberg er klar for VM-stafetten fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB
Pål Golberg er klar for VM-stafetten fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pål Golberg og Emil Iversen går de to klassisketappene for Norge på herrestafetten i langrenn i ski-VM fredag. Simen Hegstad Krüger er vraket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hans Christer Holund og Johannes Høsflot Klæbo avslutter i fri teknikk. Uttaket ble offentliggjort på en digital pressekonferanse torsdag.

Norge har vunnet de ti siste herrestafettene i VM. Det hittil siste nederlaget kom i Ramsau i 1999. Der tapte Thomas Alsgaard i spurten mot Østerrikes Christian Hoffmann.

Det store spørsmålet de siste dagene har vært hvem som skal gå tredje etappe for Norge. Den kampen avgjorde Holund etter VM-gullet på 15-kilometeren.

Det er tøffe tak i kampen om å komme med på det norske landslaget. Erik Valnes ble norsk mester på 10 kilometer klassisk i Trondheim i januar, og i årets VM er det blitt sølv på sprinten og gull i lagsprinten sammen med Klæbo. Likevel holdt det ikke for Valnes med tanke på stafetten.

Simen Hegstad Krüger har sølv i både skiathlon og 15 kilometer fri teknikk i årets VM, men er heller ikke på laget. Det samme gjelder Harald Østberg Amundsen. Han tok bronse på 15-kilometeren og kunne fint ha gått tredje etappe.

Ute av stafettlaget er også Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby. De var med på seieren i Seefeld for to år siden sammen med Klæbo og Iversen.