Kombinertsjefen og Norge fikk advarsel etter smittevernbrudd

Sportssjef Ivar Stuan har droppet munnbind i pressesonen.
Sportssjef Ivar Stuan har droppet munnbind i pressesonen. Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kombinertlandslagets sportssjef Ivar Stuan har brutt reglene om bruk av munnbind under ski-VM. Nå har han fått en advarsel, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stuan og flere norske utøvere har gjort intervjuer i pressesonen under VM uten det pålagte munnbindet. Det har vakt reaksjoner i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Kombinertsirkusets renndirektør Lasse Ottesen varslet tirsdag at smittevernbruddene ville bli sett nærmere på. Og nå har man konkludert i saken.

– Vi har hatt en fin dialog med Stuan og fått forklaringen hans. Vi har sett internt at noe desinformasjon har skjedd i området her i mixed zone ved et par anledninger, og derfor har vi valgt å gi Norge en advarsel i denne omgang, sier Ottesen til NRK.

– Det er en advarsel i dag, men hvis det skjer flere ganger, så vil vi sette oss ned og gi kraftige bøter eller at vi drar inn akkreditering, tilføyer han.

I en uttalelse til NTB torsdag bekrefter FIS at det har gått ut en klar oppfordring til samtlige nasjoner om å overholde munnbindreglene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Samtlige lag har blitt minnet på å bruke munnbind til enhver tid, også i TV-intervjuene. Denne saken er diskutert med det norske laget, og alt er ryddet opp i. På dette tidspunktet vil ingen akkrediteringer bli inndratt, men denne muligheten forblir åpen ved svært alvorlige/gjentatte brudd på coronaprotokollen», heter det der.

Onsdag ble det kjent at Norges hoppstjerne Halvor Egner Granerud er coronasmittet. I tillegg reiste hele den italienske VM-delegasjonen hjem etter nye smittetilfeller.