Braithwaite sendte Barcelona til cupfinale

Martin Braithwaite jubler etter å ha scoret 3-0-målet mot Sevilla som sendte Barcelona til cupfinale i april. Foto: Joan Monfort, AP / NTB Foto: NTB

Barcelona fikk en opptur etter politiaksjonen og pågripelsen av klubbens tidligere president. Laget tok seg til cupfinale med 3-0 i returkampen mot Sevilla.

Barcelona lå under 0-2 etter den første semifinalekampen, men Ousmane Dembélé skapte ny spenning med sin scoring i det 12. minutt. Han scoret også i lørdagens 2-0-seier borte mot samme lag i serien.

Sevilla hadde en stor sjanse til å punktere kampen i det 73. minutt, men Lucas Ocampos misbrukte straffesparket han selv skaffet. Marc-André ter Stegen reddet hans svake skudd.

På overtid ble Sevilla redusert til ti mann da Fernando fikk sitt annet gule kort, og i fjerde tilleggsminutt tvang Gerard Piqué fram ekstraomganger da han nikket Antoine Griezmanns innlegg i mål ved nærmeste stolpe.

Tidlig i ekstraomgangene stupheadet danske Braithwaite inn det avgjørende målet på innlegg fra Jordi Alba. Dansken var byttet inn rett før slutt i ordinær tid.

Sevilla måtte avslutte med ni mann etter at også Luuk de Jong ble utvist.