Johaugs knockout best siden 1962: – Åpen for å gå alt på stafetten

Oberstdorf, Tyskland 20210302. Therese Johaug vant 10 km fri teknikk kvinner under VM på ski 2021 i Oberstdorf, Tyskland. Foto: Lise Åserud / NTB
Oberstdorf, Tyskland 20210302. Therese Johaug vant 10 km fri teknikk kvinner under VM på ski 2021 i Oberstdorf, Tyskland. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB

Therese Johaugs seiersmargin på 10-kilometeren i ski-VM, er den største siden 1962. Ragnhild Haga åpner for Johaug på siste etappe av stafetten torsdag.

32-åringen hadde 54 sekunder ned til sølvvinner Frida Karlsson tirsdag. Ifølge SVT er det den klareste triumfen på distansen i VM siden 1962.

Norge fikk samtidig noe nedslående resultater bak Johaug. Svenskene tok på sin side sølv, bronse og sjetteplass på 10-kilometeren. De har også sprintstjernen Linn Svahn som aktuell for en etappe.

Sverige er tittelforsvarer på torsdagens stafett. Spekulasjonene rundt Norges oppstilling er i gang for fullt. Ragnhild Haga ser for seg Johaug som ankerkvinne.

– Jeg tror hun (Johaug) er i stand til å gå fra i bakken. Jeg er ikke redd for å bruke henne på sisteetappen her, sa Haga til NTB tirsdag.

– Jeg er åpen for å gå alt, repliserte Johaug om stafetten.

Heteslag?

NRKs langrennsekspert Astrid Uhrenholdt Jacobsen lanserer denne løsningen som den trolig beste i rekkefølge: Helene Marie Fossesholm, Heidi Weng, Johaug og Haga.

Sistnevnte ble nummer sju tirsdag og var 1.25,9 minutter etter Johaug. Fossesholm endte på 8.-plassen (1.41 bak) mens Weng kom inn som nummer 15, slått med 1.57,2 av Johaug.

– Jeg er for sliten og surrete til å si noe om det nå, svarte Weng til NTB på spørsmålet om sisteetappen.

Flere norske løpere fikk det tøft mot slutten av tirsdagens renn og nevnte varmen som en mulig grunn til at det gikk tregt mot mål.

– Vi kom fra kulden og til Syden. Dette må vi øve på om det skjer igjen, sa Weng.

Viktig væskebalanse

Landslagslege Øystein Andersen sa dette om eventuelle «heteslag» hos de norske jentene.

– Varmen er et tema her absolutt, men jeg skal ikke si noe om det og prestasjoner. Vi har hatt og skal ha fokus på dette i dagene som kommer. Det er viktig å holde væskebalansen og ha så korte opphold i sola som mulig. Været er jo nesten som en norsk sommer, sa han til NTB.

Det svenske laget ladet i likhet med Norge opp i langt under 10 minusgrader før avreise til Tyskland.

Personvernpolicy