Solberg med topplassering i VM-debuten på øverste nivå

Oliver Solberg imponerte i WRC-debuten sin. Foto: Micke Fransson/TT / NTB
Oliver Solberg imponerte i WRC-debuten sin. Foto: Micke Fransson/TT / NTB Foto: NTB

Oliver Solberg imponerte stort med en sterk 7. -plass i Rally Finland. Det var hans første VM-løp i den gjeveste klassen.

19-åringen lå på sjetteplass foran søndagens to avsluttende fartsprøver, men der måtte han se seg forbikjørt av japanske Takamoto Katsuta.

Solberg ble nummer fire på søndagens innledende fartsprøve, men gjorde så en grov feil på den andre. Likevel kjørte han inn til en sterk sjuendeplass sammenlagt.

19-åringen, som kjører under svensk flagg, var ikke helt fornøyd etter søndagens første fartsprøve.

– Jeg var altfor forsiktig i begynnelsen. Etter hvert klarte jeg å slappe av og finne «känslan» igjen, sa han til SVT etter målgang.

Tok sjansen

Foran den siste prøven hadde han ni sekunder til gode på japaneren Katsuta i kampen om sjetteplassen. Det forspranget ga han fra seg.

– Jeg gikk for det. Tankegangen min var «hvorfor ikke». Dessverre mistet jeg sjetteplassen med ett sekund. Jeg beklager, men jeg prøvde, sa Solberg etterpå.

Seieren i Rally Finland gikk til estlandske Ott Tänak. Solberg endte ett minutt og 39 sekunder bak.

Stolt pappa Solberg

Far og tidligere verdensmester i rally, Petter Solberg, var rørt etter å ha sett sønnen starte Rally Finland-debuten sterkt.

– Det her er livet vårt. Nå blir han topp fire (femte fartsprøve) og slår store navn som Neuville og Evans. Det er helt utrolig, og det trodde jeg ikke var mulig, sa Solberg til SVT etter fredagens femte fartsprøve.

Solberg fikk en trøblete opptakt til VM-debuten på WRC-nivå. Tidligere i uken testet hans faste kartleser Aaron Johnston positivt for korona. På kort varsel kom Sebastian Marshall inn som erstatter.

Før jul skrev Solberg under en toårskontrakt med storlaget Hyundai. Løpet i Finland er sesongens annen VM-runde av tolv, den tredje VM-runden går av stabelen 22 april og skal kjøres i Kroatia.

Personvernpolicy