Stygt fall for Vickhoff Lie i Italia – fløyet ut av bakken med helikopter

– Den leggen så ikke bra ut. Jeg får vondt her jeg sitter, sa NRKs ekspertkommentator Audun Grønvold på kanalens direktesending.
– Den leggen så ikke bra ut. Jeg får vondt her jeg sitter, sa NRKs ekspertkommentator Audun Grønvold på kanalens direktesending. Foto: Alessandro Trovati / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alpinprofilen Kajsa Vickhoff Lie falt stygt i verdenscuprennet i super-G i italienske Val di Fassa søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lie har ikke vært dårligere enn nummer seks de fire siste rennene og hang godt med innledningsvis i super G-rennet i Italia. Men før andre passeringstid gikk 22-åringen voldsomt overende og fikk et ublidt møte med sikkerhetsnettet med beina først.

Skiene løste ikke ut gjennom fallet, og på TV-bildene kunne man høre skrikene fra Lie.

Det kunne se ut til at det gikk hardest utover beinet til 22-åringen.

– Så ikke bra ut

Den norske alpinprofilen fikk behandling i bakken i mange minutter etter rundkastet. Deretter ble hun hentet av helikopter.

– Den leggen så ikke bra ut. Jeg får vondt her jeg sitter, sa NRKs ekspertkommentator Audun Grønvold på kanalens direktesending.

Ragnhild Mowinckel var ferdig med sin super-G da Lie gikk i sikkerhetsnettet. TV-bildene viste Molde-jenta ta seg til hodet og snu seg vekk da bildene av lagvenninnens fall gikk over skjermen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Episoden i Italia føyer seg inn i rekken av norske uhell i alpint denne sesongen. En rekke landslagsutøvere er langtidsskadd.

Alexander Aamodt Kilde, Atle Lie McGrath, Lucas Braathen, Adrian Smiseth Sejersted er alle ute.

Brignone-revansj

Etter en nedtur i VM viste Federica Brignone storform igjen og knuste all motstand på hjemmebane i Italia søndag.

Den ene etter den andre satte ny ledertid i starten av rennet, men etter at Brignone krysset målstreken med startnummer fem lyste ikke klokka grønt lenger.

Lara Gut-Behrami viste at også hun kan bli slått og endte over halvsekundet bak Brignone. Sveitseren har hatt en vanvittig sesong og kunne tatt sin femte super G-seier, men Brignone var for sterk.

Fall og skader

Ragnhild Mowinckel leverte et godt renn og var blant de raskeste i bunnen av bakken. 28-åringen endte på sjuendeplass, ni tideler bak Brignone.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjuendeplass er Mowinckels beste plassering i verdenscupen siden skadecomebacket.

Men det var fall og skader som stjal overskriftene i Italia søndag. Like etter at Lie var hentet med helikopter og rennet var i gang igjen, falt også Rosina Schneeberger stygt. Østerrikeren hektet skiene i en port og skled inn i sikkerhetsnettet.