Matchvinneren om Zuccarello: – Vet ikke hvordan han så meg

Minnesota Wilds Matt Dumba scorer vinnermålet etter en målgivende pasning fra Mats Zuccarello. Det skjedde sekunder før overtiden løp ut. Foto: Andy Clayton-King / AP / NTB Foto: NTB

Mats Zuccarello leverte en briljant målgivende pasning da Minnesota Wild slo Los Angeles Kings 4-3 etter forlengning i NHL natt til søndag.

Lagene møttes for andre gang på to dager. Den forrige kampen vant Wild 3-1, men nattens møte ble jevnere.

Til slutt ble oppgjøret avgjort i forlengningen. Da satte Matt Dumba inn vinnermålet etter en lekker assist mellom en rekke motspillere signert Mats Zuccarello.

– Det viste seg at «Zuccy» klarte å finne meg. Han hadde øyne i bakhodet. Jeg vet ikke hvordan han så meg mellom alle de spillerne, sa Dumba etter kampen.

Zuccarello har utmerket seg i NHL med flere mål og målgivende pasninger de siste kampene, men det tok tid før 33-åringen utmerket seg i nattens kamp i St. Paul i Minnesota.

Wild i føringen

Joel Eriksson Ek satte kampens første mål og sørget for ledelse til Wild etter 14 minutter av første periode. Tre minutter senere økte Nico Sturm lagets ledelse.

Kings hadde 11 skudd på mål i første periode, men det var Wild som fikk best uttelling med sine sju skuddforsøk.

Tidlig i andre periode førte Kirill Kaprizov Wild opp i en tremålsledelse, og Minnesota-laget så ut til å kunne styre mot en ny klar seier. Kings kom imidlertid tilbake og reduserte ledelsen to ganger.

Zuccarello hadde flere skuddforsøk i kampen, blant annet et skudd i tverrliggeren i andre periode og et som ble reddet av Kings' målvakt på tampen av kampen.

Zuccarello sentral

Den siste perioden så ut til å ende målløs helt til Adrian Kemp scoret Kings' tredje mål tre minutter før kampslutt. Dermed ble det forlengning.

Der bidro Zuccarello til å hale seieren i land for Wild. Nordmannen var sentral i oppbyggingen av angrepet og spilte fri Matt Dumba med en nydelig pasning. Dumba var trygg foran mål og scoret seiersmålet i siste sekund.

Før nattens kamp hadde Zuccarello tre scoringer og sju målgivende pasninger på de foregående fem kampene. Natt til søndag fikk han litt over 18 minutter på isen.