Endelig VM-gull til Bolsjunov etter thriller mot sterke nordmenn

Russiske Alexandr Bolsjunov under tremila i ski-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB
Russiske Alexandr Bolsjunov under tremila i ski-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB

Selv ikke fem nordmenn kunne stoppe Aleksandr Bolsjunov på VM-tremila. Russeren tok sitt første mesterskapsgull etter sju sølv.

Simen Hegstad Krüger ble nummer to foran Hans Christer Holund.

Bolsjunov var med framme i teten så godt som hele veien. Han gjorde det han kunne for å mørne konkurrentene med stadige smårykk.

Russeren hadde Johannes Høsflot Klæbo, Sjur Røthe og Emil Iversen nærmest seg i front ved skibyttet etter halvannen mil.

Røthe, Iversen og Klæbo falt av

Ikke lenge etter gikk Holund opp i tet samtidig som Krüger meldte seg på aller fremst. Det var fullstendig norsk dominans i tetgruppen der den Trondheim-bosatte briten Andrew Musgrave også var med.

Superspurterne Klæbo og Iversen tapte terreng på den siste av åtte runder. Tittelforsvarer Røthe fikk også store problemer ut på sisterunden og slapp fullstendig.

Knallhard løype

Det var en svært krevende tremil i en knallhard løype i Oberstdorf. Snøen ble saltet, og det gjorde at løperne kom til mål under godkjente forhold.

På det raskeste ble feltet målt til vel 60 kilometer i timen i utforkjøringene inn mot stadion.

Svensken William Poromaa mistet en ski midtveis i løpet. Tidligere på dagen falt hans samboer Frida Karlsson før hun tok sølv på 15-kilometeren bak Therese Johaug. Sveriges Calle Halfvarsson brøt tremila.

Søndag venter sprintstafett for gutta i VM.

Personvernpolicy