Hovlands superrunde ødelagt på siste hull

Viktor Hovland så ut til å gå en prikkfri runde i Florida, men det skar seg skikkelig på det siste hullet. Foto: Tiffany Tompkins / The Bradenton Herald / AP / NTB
Viktor Hovland så ut til å gå en prikkfri runde i Florida, men det skar seg skikkelig på det siste hullet. Foto: Tiffany Tompkins / The Bradenton Herald / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Viktor Hovland herjet på fredagens runde i WGC-turneringen i Florida, men en marerittavslutning la en kraftig demper på golfstjernens storspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før siste hull hadde nordmannen spilt seg til sju birdier og gått resten på par. Han lå godt an til å ha dagens beste runde, men i avslutningen kom nedturene tett.

Først traff han fairwaybunkeren med utslaget. Deretter endte innspillet i krattskogen bak greenen. Problemene tårnet seg opp for Hovland, som til slutt gikk hele fire slag over par på det siste hullet.

Dermed gikk han fra å være -8 til -4 på resultatlistene. Med par eller til og med en vanlig bogey ville han fortsatt vært nær spillerne helt i teten. I stedet ligger han delt 17.-plass og er sju slag bak Brooks Koepka. Amerikaneren leder turneringen ett slag foran en trio.

Hovland startet fredagen på 26.-plass, men klatret raskt oppover med fem strake birdier på sine seks første hull. Han spilte resten på par fram til de tre siste hullene.

23-åringen virket å runde av dagen med en ny birdiestim, men etter to på rappen kom en kalddusj han ikke glemmer med det første.

WGC-turneringen skulle egentlig spilles i Mexico by, men den er av smittevernhensyn flyttet til Bradenton i Florida.