Hovlands superrunde ødelagt på siste hull

Viktor Hovland så ut til å gå en prikkfri runde i Florida, men det skar seg skikkelig på det siste hullet. Foto: Tiffany Tompkins / The Bradenton Herald / AP / NTB
Viktor Hovland så ut til å gå en prikkfri runde i Florida, men det skar seg skikkelig på det siste hullet. Foto: Tiffany Tompkins / The Bradenton Herald / AP / NTB Foto: NTB

Viktor Hovland herjet på fredagens runde i WGC-turneringen i Florida, men en marerittavslutning la en kraftig demper på golfstjernens storspill.

Før siste hull hadde nordmannen spilt seg til sju birdier og gått resten på par. Han lå godt an til å ha dagens beste runde, men i avslutningen kom nedturene tett.

Først traff han fairwaybunkeren med utslaget. Deretter endte innspillet i krattskogen bak greenen. Problemene tårnet seg opp for Hovland, som til slutt gikk hele fire slag over par på det siste hullet.

Dermed gikk han fra å være -8 til -4 på resultatlistene. Med par eller til og med en vanlig bogey ville han fortsatt vært nær spillerne helt i teten. I stedet ligger han delt 17.-plass og er sju slag bak Brooks Koepka. Amerikaneren leder turneringen ett slag foran en trio.

Hovland startet fredagen på 26.-plass, men klatret raskt oppover med fem strake birdier på sine seks første hull. Han spilte resten på par fram til de tre siste hullene.

23-åringen virket å runde av dagen med en ny birdiestim, men etter to på rappen kom en kalddusj han ikke glemmer med det første.

WGC-turneringen skulle egentlig spilles i Mexico by, men den er av smittevernhensyn flyttet til Bradenton i Florida.

Personvernpolicy