Bolsjunov på prøvetid – kan bli utestengt i to renn

Aleksandr Bolsjunov og Joni Mäki havnet i en intens duell på stafettens sisteetappe i Lahti. Foto: Markku Ulander / NTB
Aleksandr Bolsjunov og Joni Mäki havnet i en intens duell på stafettens sisteetappe i Lahti. Foto: Markku Ulander / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aleksandr Bolsjunov er ilagt prøvetid etter taklingen av Joni Mäki etter stafetten i Lahti. Ved et nytt regelbrudd blir russeren utestengt i to renn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prøvetiden gjelder for de fem kommende VM-konkurransene, opplyser presidenten i Russlands skiforbund, Jelena Välbe, til Sport.ru, ifølge Nettavisen.

Det vil si at dersom Bolsjunov gjør et regelbrudd i løpet av VM, vil den russiske langrennsløperen miste de to neste rennene i mesterskapet.

Det russiske laget endte med å bli disket fra sin tredjeplass i verdenscupstafetten i Lahti i januar etter at storstjernen Bolsjunov slo etter og kjørte ned Finlands ankermann Joni Mäki.

20.000 i bot

Bolsjunov ble ikke ilagt noen ytterligere straff da, men det finske skiforbundet sendte en formell henvendelse til Det internasjonale skiforbundet (FIS) for å få klargjort om skitoppene ville straffe ham.

Det valgte FIS å gjøre. I tillegg til prøvetiden er Bolsjunov ilagt 2.000 sveitserfranc, i underkant av 20.000 kroner, i bot.