Djokovic vant Australian Open for niende gang – to titler bak Grand Slam-rekorden

Novak Djokovic spilte seg til nok en Australian Open-tittel med søndagens finaleseier over russiske Daniil Medvedev. Foto: Andy Brownbill / AP / NTB
Novak Djokovic spilte seg til nok en Australian Open-tittel med søndagens finaleseier over russiske Daniil Medvedev. Foto: Andy Brownbill / AP / NTB Foto: NTB

Novak Djokovic taper aldri tennisfinaler i Australian Open. Den rekken fortsatte med søndagens seier i tre strake sett mot russiske Daniil Medvedev.

Djokovic innkasserte sesongens første Grand Slam-triumf med sifrene 7-5, 6-2, 6-2. For tredje år på rad sto serberen igjen som finalevinner i Melbourne.

Med ni Australian Open-titler er han med klar margin turneringens mestvinnende spiller. Djokovic har gått seirende ut av alle finalene han har spilt (første i 2008), og han nærmer seg stadig posisjonen som tidenes største innen tennissporten.

33-åringen kan vise til 18 Grand Slam-titler. Det er bare Roger Federer (39) og Rafael Nadal (34) som har flere med sine 20. Mange eksperter spår at Djokovic kommer til å passere begge to.

Brudd på brudd

Medvedev har ingen GS-triumfer å vise til, men russeren er blitt en del av den ypperste eliten. Han er rangert som nummer fire i verden, men mot eneren Djokovic kom han til kort.

25-åringen ble brutt allerede i sin første serve og lå kjapt under 0-3. Han kjempet seg tilbake og fikk inn en bruddball i det femte gamet.

Da syntes settet å gå til tiebreak, men Djokovic brøt Medvedev igjen på sin tredje settball.

Overlegen

Russeren fikk en oppløftende start på det neste settet. Da påførte han motstanderen et brudd i det første gamet. Men fordelen forsvant like fort som den kom.

Medvedev ble selv brutt i sine to første servegame, og det skjedde nok en gang da Djokovic vant settet 6-2.

Skulle finalen få fornyet spenning, måtte det bli russisk seier i det tredje settet. Det var ikke Medvedev i nærheten av. Igjen ble han brutt i første serve, og derfra og ut kontrollerte Djokovic inn nok en tittel.

Personvernpolicy