Hovland spilte seg opp etter pause for vindtrøbbel

Viktor Hovland fikk spilt sju hull før det ble stopp på grunn av vindproblemer i California lørdag. Etter pausen spilte han set opp. Foto: Gregory Bull / AP / NTB
Viktor Hovland fikk spilt sju hull før det ble stopp på grunn av vindproblemer i California lørdag. Etter pausen spilte han set opp. Foto: Gregory Bull / AP / NTB Foto: NTB

Golfproffen Viktor Hovland slet med vanskelig vind på 3. runde i PGA-turneringen i Pacific Palisades. Det ble flere timers pause før han hadde gått halvveis.

Etter pausen greide Hovland birdie på to av de tre første hullene han spilte.

23-åringen startet dagen på 28.-plass to slag under par. Etter sju spilte hull var han ett slag over par for dagen, og arrangøren valgte å stoppe spillet i flere timer på grunn av svært vanskelige vindforhold.

Ikke bare ble lange slag tatt av vinden, det var vanskelig å få ballen til å ligge stille på greenene. Det var første gang siden US Open i 2015 at en turnering på PGA-touren ble avbrutt på grunn av vind.

Hovland var blant dem som startet dagen på 10. hull. Han greide par på de seks første hullene, men så kom en bogey på 16. hull. Etter omstarten greide han birdie på 18. og 19. hull og var oppe på delt 21.-plass etter ti spilte hull.

Vinden som stoppet spillet tiltok utover formiddagen på banen i California.

– Sikkerheten var den viktigste årsaken til at vi avbrøt spillet. Tilfeller der ballen rørte seg på greenene kunne vi ta oss av med regelboka, men på 14. hull opplevde vi at kommunikasjonsutstyr blåste over ende rett ved noen spillere. Da innså vi at vi måtte gjøre noe, sa Steve Rintoul i PGA til tourens nettsted.

På 15. hull var Hovland heldig. Utslaget hans syntes å havne inne blant blant noen trær, men ballen la seg i stedet på fairwayen til banen ved siden av. Han spilte seg flott inn på greenen og klarte par. På neste hull ble det derimot bogey etter at utslaget havnet i en sandgrav. Rett etter ble spillet stoppet.

Det ble spekulert om man skulle annullere runden for dem som hadde spilt og så starte om igjen med blanke ark, men slik ble det ikke. Hovland fortsatte der han slapp

Personvernpolicy