Djokovic klar for ny finale i Australian Open

Novak Djokovic er klar for finalen i Australian Open, en turnering han har vunnet åtte ganger. Foto: Andy Brownbill / AP / NTB
Novak Djokovic er klar for finalen i Australian Open, en turnering han har vunnet åtte ganger. Foto: Andy Brownbill / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdensener Novak Djokovic tok seg enkelt til finalen i Australian Open med seier over den umeritterte russeren Aslan Karatsev i strake sett i semifinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Karatsev tok seg til turneringen via kvalifiseringen og spilte seg helt fram til semifinalen torsdag. Der ble det stopp mot verdenseneren som vant 6-3, 6-4, 6-2.

Karatsev går for å være blant de mest hardtslående av samtlige på ATP-touren og var ranket som nummer 115. Årets turnering var hans første Grand Slam der han var med i hovedtablået.

I torsdagens kamo fulgte spillerne hverandre fram til 3-3 da Djokovic brøt blankt til 5-3 og servet hjem åpningssettet.

I det andre settet brøt serberen til både 2-1 og 4-1. Hans servereturer ble bare bedre og bedre, mens motstanderen slet litt med å holde ballen innenfor linjene. Det syntes å gå mot en klar settseier, men første gang Djokovic viste tegn på svakhet var da den 27 år gamle russeren brøt tilbake til 3-5.

Djokovic skjerpet seg og tok så settet 6-4. I det tredje brøt han motstanderen umiddelbart. Han ledet 2-1, men ble brutt til 2-2 før han slo tilbake med å ta det femte gamet. Deretter så Djokovic seg aldri tilbake.

I finalen venter vinneren av fredagens semifinale mellom Stefanos Tsitsipas og Daniil Medvedev.