Gresk smell da Nadal ble slått ut i kvartfinalen i Australian Open

Stefanos Tsitsipas slo ut verdenstoer Nadal. Foto: AP / Hamish Blair / NTB
Stefanos Tsitsipas slo ut verdenstoer Nadal. Foto: AP / Hamish Blair / NTB Foto: NTB

Rafael Nadal tapte kvartfinalen i Australien Open etter å ha ledet 2-0 i sett. Greske Stefanos Tsitsipas sto for en utrolig snuperasjon.

Kampen endte 3-6, 2-6, 7-6 (7-4), 6-4, 7-5 i favør Tsitsipas.

Annenseedede Nadal jaktet sin 21. Grand Slam-tittel. Spanjolen har vunnet Australian Open én gang, men tittel nummer to lar vente på seg.

For det var Stefanos Tsitsipas som tok seg videre til semifinalen etter et herlig comeback fra 0-2 til 3-2 i sett. Og det mot en Rafael Nadal som hadde 35 strake settseirer i Grand Slam-sammenheng.

Det to første settene vant Nadal oppskriftsmessig, men det tredje settet gikk uten servebrudd til noen av spillerne og ble avgjort i tiebreak som grekeren vant med 7-4.

I det fjerdesettet fulgte spillerne hverandre fram til 4-4 hvor grekeren brøt til 5-4 og kunne serve hjem settet.

I det femte og siste settet låste de horn fram til 5-5, hvor Tsitsipas nok en gang brøt Nadals serve og kunne sikre seieren i gamet deretter.

Russiske Daniil Medvedev tok seg også til semifinale i Australian Open etter å ha slått landsmannen Andrej Rublev i strake sett. Ruuds overmann i Australian Open var sjanseløs mot landsmannen, og fjerdeseedede Medvedev vant 7-5, 6-3 og 6-2.

– Jeg er glad jeg klarte å holde serven min i det avgjørende settet. Jeg forsøkte så godt jeg kunne å skjule at jeg hadde problemer. Hadde han sett det kunne han kommet tilbake i kampen, sa Medvedev i seiersintervjuet.

I semifinalen møter han nå greske Stefanos Tsitsipas.

Den andre semifinalen går mellom toppseedede Novak Djokovic og overraskelsen Aslan Karatsev fra Russland.

Personvernpolicy