Granerud vant sin 10. seier – tenker allerede på sammenlagttittelen

Halvor Egner Granerud tok sin 10. verdenscupseier for sesongen i Klingenthal søndag. Foto: Jan Woitas / DPA / NTB
Halvor Egner Granerud tok sin 10. verdenscupseier for sesongen i Klingenthal søndag. Foto: Jan Woitas / DPA / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdenscupleder Halvor Egner Granerud vant sin 10. seier for sesongen og karrieren da han var best også i søndagens hopprenn i Klingenthal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Granerud landet på 136 meter i 1. omgang. På anmodning fra Alexander Stöckl gikk han ned til avsats åtte og fikk opp 140,5 meter i finalen. Han lå på 2.-plass bak tyske Markus Eisenbichler etter den første omgangen, men seiret 0,7 poeng foran Bor Pavlovcic og 2,8 foran Eisenbichler.

Dermed er Granerud oppe i tosifret antall seirer i verdenscupen denne sesongen. Han tangerte med det Anders Jacobsen i antall verdenscuptriumfer totalt. Bare Roar Ljøkelsøy (11) har flere.

– Jeg tenker allerede på verdenscuptittelen. Det blir mer og mer sannsynlig at jeg skal vinne den. Jeg prøver å holde tankene på dagen i dag og de umiddelbare oppgavene, men det blir stadig vanskeligere å holde beina på bakken og ikke la meg rive med, sa Granerud etter sin fjerde seier på rad.

Han er nå 429 poeng foran nærmeste rival (Eisenbichler) i sammendraget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Imponert sjef

– Helt fantastisk. Det var litt varierende forhold i bakken. Det var stille til å begynne med, men så tok det seg opp etter hvert. Jeg valgte å gå ned en avsats både med tanke å sikkerheten og på at han ville kunne klare å sette nedslag med litt kortere hopp, sa landslagssjef Stöckl til NTB.

Eisenbichler landet på 141,5 meter i sitt siste svev og kunne ikke matche Granerud. Slovenske Pavlovcic, som lørdag fikk karrierens første pallpass, ble toer etter et svev på 146 meter.

– Det har vært en fantastisk helg for meg, og det siste hoppet mitt var fantastisk. Jeg håper på flere slike helger, sa Pavlovcic.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johansson henger med

Robert Johansson endte på fjerdeplass etter hopp på 140,5 og 138,5 meter. Han klatret en plass i finaleomgangen. Han er nest beste nordmann i verdenscupsammendraget med femteplass.

Daniel-André Tande ble nummer 12 og Thomas Aasen Markeng nummer 28. Begge rykket opp en plass da Domen Prevc ble diskvalifisert etter utstyrskontrollen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Markeng hoppet for øvrig med lånte ski ettersom han ikke fikk med seg sine egne da han ankom Tyskland tidligere i uken.

Lindvik disket

Marius Lindvik og Johann Forfang kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Lindvik ble også disket for ureglementert hoppdress.

Neste oppgave for hopperne blilr renn i polske Zakopane neste helg. De rennene erstatter prøve-OL i Beijing. Granerud slet i bakken sist gang man hoppet der i januar.

– Nå drar han tidligere til Zakopane for å få litt bedre forberedelser der, opplyste Stöckl.

– Jeg hadde problemer i tilløpet sist, men jeg håper jeg får orden på det. Det blir nok vanskelig å vinne igjen, men jeg skal iallfall gjøre mett beste, sa Granerud.

Lindvik vant rennet i Zakopane sist, mens Granerud endte helt nede på 23.-plass.