Bamford senket Leicester

Patrick Bamford var brennhet for Leeds mot Leicester. Foto: Peter Powell / Pool via AP / NTB
Patrick Bamford var brennhet for Leeds mot Leicester. Foto: Peter Powell / Pool via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Patrick Bamford og hans underholdende Leeds-lag fortsetter å imponere i Premier League. Søndag ble gullhåpet Leicester slått 3-1 på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bamford hadde gått målløs av banen i de siste fire PL-kampene, men i søndagens oppgjør ble han sentral med både scoring og to målgivende pasninger i Leeds' snuoperasjon.

Vertene tok ledelsen i kampens 13. minutt ved Harvey Barnes. Han førte ballen fra egen halvdel, spilte vegg med James Maddison og plasserte ballen kontrollert ned i hjørnet bak Illan Meslier.

127 sekunder senere kom et kontant svar fra Leeds, og det gikk hurtig framover hos gjestene. Luke Ayling snappet en dårlig Leicester-pasning og spilte til Bamford. Han la ballen videre til Stuart Dallas, som skjøt på direkten og sendte ballen forbi Kasper Schmeichel.

Senere i første omgang fikk både Leicesters Ayoze Perez og Leeds' Mateusz Klich scoringer annullert for offside.

Etter pause gjorde Leicester-manager Brendan Rodgers et grep som snudde om på kampen. Han byttet formasjon, og hjemmelaget fikk umiddelbart mer kontroll over ballen mot et Leeds-lag som har hatt mer ballbesittelse enn motstanderen i alle sine kamper denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hjalp imidlertid ikke så veldig, for det var Leeds som scoret det neste målet. Igjen var det Leicester-slurv som ble utnyttet nådeløst, og Bamford hamret ballen i mål med et kanonskudd som Schmeichel ikke nådde opp til.

Leicester skapte store sjanser etter 1-2-målet, men maktet ikke å sette ballen i mål. Leeds var stadig farlige på overganger, og etter 83 minutter fikk Bamford og Harrison løpe nesten uforstyrret mot vertenes mål. Bamford la ballen til Harrison, som enkelt kunne trille inn 3-1.

Seieren var Leeds' niende på 20 PL-kamper, og det nyopprykkede laget har plassert seg midt på tabellen. Bamford er en sterk bidragsyter til det med sine elleve mål og fire assists.

Leicester misset samtidig muligheten til å ta seg forbi Manchester United og opp på 2.-plass på tabellen.