Spanias største avis om Ødegaard: «Redd, ineffektiv og uvillig til å ta risiko»

Martin Ødegaard måle tåle krass omtale i Marca etter overgangen til Arsenal. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Martin Ødegaard måle tåle krass omtale i Marca etter overgangen til Arsenal. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: NTB scanpix

Martin Ødegaards låneavtale med Arsenal er en stor sak i spansk sportspresse. Nordmannen får hard medfart i en kommentar i Spanias mest leste avis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marca har denne tittelen på artikkelen som er signert av en avisens mest rutinerte fotballreportere: «Ødegaard, en redd spiller med trøya ikke alle kan håndtere».

Marca fortsetter slik etter at Zinédine Zidane har fått kritikk for at mange spillere gir opp å vente på sjansene i Real Madrid:

«Det er også slik at Ødegaard ikke ser ut til å kunne erobre verden med Real Madrid-drakten på. Det er mange spillere, noen av dem bedre enn nordmannen, som har falt ned i et hull når vekten av drakten har blitt for stor».

«Ødegaard fikk sjansen fra start i to kamper i starten av sesongen, men han var ikke den friske, frekke og modige spilleren vi så i Real Sociedad. Han var en annen spiller og redd, ineffektiv og uvillig til å ta risiko».

Viste ikke noe

Marca utelukker ikke at 22-åringen blir en hit i Arsenal.

«Ødegaard kan ha grunn til å være frustrert over Zidane fordi han ikke fikk sjansen i ti kamper på rad. Samtidig kan Zidane være irritert på Ødegaard. Han var aldri den samme spilleren i Real som i andre klubber. Ødegaard viste ikke noe, verken i spillet eller karakteren, som fikk deg til å tenke at han fortjente plassen foran Luka Modric».

«Det er veldig sannsynlig at nordmannen gjør det briljant i Arsenal, akkurat som i Real Sociedad. Men selv ikke det vil fjerne mistanken om at Ødegaard nå ikke er klar for å spille for Real Madrid».

Ødegaard kan få sin Arsenal-debut mot Manchester United til helgen.

Personvernpolicy