Besseberg beskyldes for korrupsjon i IBU-rapport

Den avgåtte IBU-presidenten Anders Besseberg, her under vinter-OL i Pyeongchang i 2018, blir beskyldt for korrupsjon i en granskingsrapport. Foto: Terje Pedersen / NTB
Den avgåtte IBU-presidenten Anders Besseberg, her under vinter-OL i Pyeongchang i 2018, blir beskyldt for korrupsjon i en granskingsrapport. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere IBU-president Anders Besseberg blir beskyldt for å ha mottatt ulovlige millionbeløp i en rapport som IBU presenterer i løpet av dagen, melder TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere mektige presidenten i det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), Anders Besseberg, har blitt gransket i flere år etter at han gikk av høsten 2018.

Nå er rapporten ferdig, og ifølge TV 2 hevdes det blant annet i rapporten at nordmannen skal ha mottatt millionbeløp, og at han skal ha brutt Det internasjonale skiskytterforbundets (IBU) regler.

– Nei, dette har jeg ingen kjennskap til. Dette vet jeg ikke noe om. Nei (jeg kan ikke stille til intervju, journ.anm.). Nei, nei, nei. Ha det bra, sa Besseberg da TV-kanalen snakket med ham før granskingsrapporten skulle offentliggjøres.

TV 2 har også fått bekreftet fra både IBU og deres uavhengige etterforskningsenhet Biathlon Integrity Unit (BIU) at torsdag er dagen funnene av en svært omfattende gransking vil bli presentert.