Glenn Solberg klar for VM-semifinale med Sverige

Glenn Solberg jubler for Sveriges semifinaleplass i håndball-VM. Qatar ble knust i kvartfinalen. Foto: Jonas Ekströmer, TT / NTB
Glenn Solberg jubler for Sveriges semifinaleplass i håndball-VM. Qatar ble knust i kvartfinalen. Foto: Jonas Ekströmer, TT / NTB Foto: NTB scanpix

Norge forsvant ut av håndball-VM onsdag, men fortsatt kan en nordmann triumfere. Glenn Solberg førte sitt svenske landslag til 35-23 over Qatar i kvartfinalen.

Lucas Pellas og Valter Chrintz førte an med åtte mål hver, mens Andreas Palicka glitret i målet.

Fredag venter Frankrike i semifinalen. Solberg gjorde ingenting for å dempe det allerede massive favorittpresset som hviler på motstanderen.

– De er stor, stor favoritt. Det må de være, sa Solberg.

– De har ekstreme individuelle ferdigheter, god fysikk, bred tropp, gode keepere og masse erfaring. Men vi går ikke på banen for å tape. Det blir ekstremt tøft, men vi har vist at vi henger med de beste.

Sjelden har Sverige vært så nederlagstippet før et håndballmesterskap, men Solberg har overbevist skeptikerne ved å gjøre vellykkede taktiske grep og få det beste ut av spillerne.

Nå kan Sverige ta VM-medalje for første gang på 20 år, men da må en virkelig toppnasjon slås enten i semifinale eller, om det ikke lykkes, i bronsekamp.

Personvernpolicy