Glenn Solberg klar for VM-semifinale med Sverige

Glenn Solberg jubler for Sveriges semifinaleplass i håndball-VM. Qatar ble knust i kvartfinalen. Foto: Jonas Ekströmer, TT / NTB
Glenn Solberg jubler for Sveriges semifinaleplass i håndball-VM. Qatar ble knust i kvartfinalen. Foto: Jonas Ekströmer, TT / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge forsvant ut av håndball-VM onsdag, men fortsatt kan en nordmann triumfere. Glenn Solberg førte sitt svenske landslag til 35-23 over Qatar i kvartfinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lucas Pellas og Valter Chrintz førte an med åtte mål hver, mens Andreas Palicka glitret i målet.

Fredag venter Frankrike i semifinalen. Solberg gjorde ingenting for å dempe det allerede massive favorittpresset som hviler på motstanderen.

– De er stor, stor favoritt. Det må de være, sa Solberg.

– De har ekstreme individuelle ferdigheter, god fysikk, bred tropp, gode keepere og masse erfaring. Men vi går ikke på banen for å tape. Det blir ekstremt tøft, men vi har vist at vi henger med de beste.

Sjelden har Sverige vært så nederlagstippet før et håndballmesterskap, men Solberg har overbevist skeptikerne ved å gjøre vellykkede taktiske grep og få det beste ut av spillerne.

Nå kan Sverige ta VM-medalje for første gang på 20 år, men da må en virkelig toppnasjon slås enten i semifinale eller, om det ikke lykkes, i bronsekamp.