Mahomes sendte tittelforsvareren til finale

Patrick Mahomes var tilbake på banen etter hjernerystelsen han pådro seg forrige helg og førte tittelforsvarer Kansas City Chiefs til Superbowl med seier over Buffalo Bills. Foto: Jeff Robertson, AP / NTB Foto: NTB scanpix

Patrick Mahomes ble klarert for spill etter hjernerystelsen han pådro seg i kvartfinalen forrige helg og førte tittelforsvarer Kansas City Chiefs til Superbowl.

Mahomes kastet tre touchdownpasninger da Buffalo Bills ble slått 38-24 i semifinalen foran 17.000 Chiefs-tilhengere. Om to uker venter Tampa Bay Buccaneers og legenden Tom Brady i finalen i Florida.

Buffalo Bills tok ledelsen 9-0 i første periode, men Mahomes regisserte tre strake angrep som endte med touchdown, og Chiefs ledet 21-12 halvveis.

Etter en trepoenger til hvert lag tidlig i 3. periode stakk Chiefs fra da Mahomes avsluttet to strake angrep med TD-pasninger til Travis Kelce.

Kelce og Tyreek Hill terroriserte Bills-forsvaret ved å ta imot pasninger for henholdsvis 118 og 172 yards.

Unge stjerner

Etter at legendene Brady (43) og Aaron Rodgers (37) duellerte i søndagens første semifinale var det to av de beste unge quarterbackene som viste seg fram i kveldskampen. 25-årige Mahomes trakk det lengste strået mot 24-årige Josh Allen.

Mahomes noterte 325 pasningsyards og tre TD-pasninger. Allen hadde 287 pasningsyards og to TD-pasninger, men også en pasning til motspiller.

Etter en tidlig trepoenger økte Bills ledelsen etter at Chiefs-stjernen Mecole Hardman fomlet bort ballen da han skulle ta imot et spark. Gjestene omsatte det i touchdown.

Slo tilbake

Hardman fikk sin revansj da Mahomes i neste angrep fant ham med en touchdownpasning etter å ha beveget ballen 80 yards på 14 spill.

De to neste Chiefs-angrepene resulterte i korte TD-løp fra Darrel Williams og Clyde Edwards-Hilaire, etter at Mahomes hadde ført sitt lag henholdsvis 82 og 77 yards.

Kampen ble punktert med TD-pasningene til Kelce i 3. og 4. periode, og Chiefs skal 7. februar prøve å bli første lag som forsvarer tittelen siden New England Patriots i 2005.

Tom Brady, som var Patriots-quarterback den gang, vil gjøre sitt beste for å hindre det. Etter ni finaler og seks titler med Patriots vil han prøve å vinne sin sjuende tittel i sin første sesong med Tampa Bay Buccaneers.

Greier han det, vil Brady ha flere superbowlseirer enn noen av ligaens klubber.