Villa klatret til øvre halvdel med seier over Newcastle

Bertrand Traoré gratuleres av Ross Barkley etter å ha scoret for Aston Villa i Premier League-hengekampen mot Newcastle. Foto: Clive Brunskill, Pool via AP / NTB Foto: NTB scanpix

Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større. Den løftet Villa tre plasser til 8.-plass.

Laget har allerede like mange seirer (9) som i hele forrige sesong.

Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

Watkins nikket inn ledermålet i duell med keeper Karl Darlow i det 13. minutt. Fabian Schär prøvde å klarere Matt Targetts innlegg, men greide bare å sende ballen opp i lufta, og Watkins nådde den før Darlow.

Etterlengtet

– Jeg har ventet på denne scoringen. Som spiss vil du alltid score mål, men marginene har ikke vært på min side. I dag gikk den inn igjen, sa Watkins til Sky Sports.

– Laget har også vært uheldig, men nå er vi på vinnersporet igjen.

Senere i omgangen fikk Watkins en ny scoring annullert for offside og ropte forgjeves på straffe.

Rett før pause kom 2-0-målet. Darlow bokset ut et hjørnespark, men Villa gjenvant ballen og satte opp Jack Grealish, som fant Bertrand Traoré på kanten av 16-meteren. Hans skudd gikk inn via tverrliggeren.

Aston Villa fortsatte å dominere etter pause og herjet tidvis med gjestene. Særlig opplagte var Grealish, Ross Barkley og Traoré.

Riktig å bytte

Newcastle hevet seg noe mot slutten og skapte noen sjanser, men det var en fullt fortjent hjemmeseier.

Grealish var lite fornøyd med å bli byttet ut mot slutten, men manager Dean Smith forklarte.

– Jack har fire gule kort, og de siste dagene har han hatt kjenning i hamstringen. Da er det riktig å ta ham av når du føler at kampen er avgjort, sa Smith til Sky Sports.

– Ross Barkley har vært ute åtte uker, men han viste også sin kvalitet.