Dortmund tapte igjen tross Haaland-dobbel

Erling Braut Haaland gir Borussia Dortmund ledelse 2-1 i bortekampen mot Borussia Mönchengladbach fredag, men hjemmelaget vendte til seier. Foto: Martin Meissner, Pool via AP / NTB Foto: NTB scanpix

Borussia Dortmund måtte tåle en ny smell med 2-4-tap for Borussia Mönchengladbach selv om Erling Braut Haaland fant målformen igjen og scoret to ganger.

Nordmannen vendte til 2-1-ledelse for gjestene med to mål på pasninger fra Jadon Sancho i første omgang, men hjemmelaget slo hardt tilbake. Tre av vertenes mål ble scoret av spillere i den bakre fireren, det siste av en innbytter. Tre av målene kom på dødball, som er Gladbachs styrke og Dortmunds akilleshæl.

I en forrykende første omgang var de eneste dødpunktene de til sammen fem minuttene dommerne brukte på å annullere ett Gladbach-mål og godkjenne et annet ved hjelp av VAR. Ellers var det et fyrverkeri av sjanser og mål.

Haaland scoret to ganger etter flott utførte Dortmund-kontringer med assist fra Sancho, mens hjemmelagets midtstopper Nico Elvedi var en mer overraskende tomålsscorer med to dødballmål etter mindre enn patent keeperspill av Roman Bürki.

Venstreback Ramy Bensebaini og innbytter Marcus Thuram scoret målene som avgjorde kampen i 2. omgang.

Med Haalands scoringer fredag er han oppe i 14 bundesligamål denne sesongen.