Barcelona videre i cupen med et nødskrik

Barcelona spillerne feirer Ousmane Dembélés scoring i cupoppgjøret mot Cornella.
Barcelona spillerne feirer Ousmane Dembélés scoring i cupoppgjøret mot Cornella. Foto: AP / Joan Monfort / NTB Foto: NTB scanpix

Barcelona måtte slite med to straffebom og ekstraomganger før Ousmane Dembélé avgjorde cupkampen mot lille Cornella.

Cornella hadde fra før slått ut Atlético Madrid i 2. runde og yppet seg også Barcelona, som hadde med flere av førstelagsspillerne sine fra start. Gjestene ble tildelt straffespark både i første og andre omgang, men både Miralem Pjanic og Ousmane Dembélé bommet fra ellevemeteren.

Vertenes keeper Juan Ramirez sto en klassekamp og gjorde flere gode redninger, men i første ekstraomgang måtte sisteskansen gi tapt. Dembélé sendte i vei en suser som fant nettmaskene og revansjerte dermed straffebommen fra første omgang.

På overtid i annen ekstraomgang la dansken Martin Braithwaite på til 2-0 etter lekkert forspill av Pedri. Dermed går Barcelona videre til åttedelsfinalen i den spanske cupen.

Samme kveld tok Ibiza en overraskende ledelse mot Athletic Bilbao i det 12. minutt. Baskerlaget utlignet rett etter pause, og to minutter på overtid sikret La Liga-laget seieren ved Unai Nunez.

Onsdag røk for øvrig Real Madrid ut mot nivå tre-laget Alcoyano. Fredag trekkes åttedelsfinalene i Copa del Rey.