Manchester City la press på United – gjestenes manager utvist

Bernardo Silva under kampen mellom Manchester City og Aston Villa. Foto: Clive Brunskill / Pool / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Manchester City er i storform, og det gjenspeiles også på Premier League-tabellen. En sjansekanonade endte med 2-0-seier over Aston Villa onsdag kveld.

Etter nok en seier fikk City låne tabelltoppen for første gang denne sesongen, men det varte bare et par timer før Manchester United slo Fulham og klatret øverst.

City har imidlertid en kamp til gode på byrivalen. Onsdag vant de lyseblå fortjent etter en sjansefest mot tapre Aston Villa.

Etter kun tre minutter holdt Bernardo Silva på å gi City 1-0, men Emiliano Martínez gjorde en god redning. Hjemmelaget var førende, men Aston Villa yppet seg ved flere anledninger.

Det sto 0-0 til pause, men City presset på gjennom annen omgang, og i det 54. minutt traff João Cancelo tverrliggeren. Aston Villa tok riktig nok over noe av spillet etter at Kevin De Bruyne ble erstattet av Gabriel Jesus etter snaue timen, og gjestene skapte flere farligheter.

Sesongens første

I det 69. minutt fikk City en ny kjempesjanse, men Ilkay Gündogan bommet på åpent mål fra én meters hold. Ti minutter senere satt imidlertid ballen i nota for Manchester City. Bernardo Silva dro av en spiller og bøyde ballen lekkert i hjørnet. Det var portugiserens første mål for sesongen.

På overtid kunne også Gündogan revansjere bommen fra tidligere med en scoring fra ellevemeteren. City fikk straffe som følge av en hands på Matty Cash, og tyskeren fastsatte sluttresultatet til 2-0.

Guardiola beskriver seieren over Villa som stor

– Det var en veldig god prestasjon mot et topplag. Bare se på resultatene deres denne sesongen. En stor seier, sa han ifølge BBC.

Og mens Guardiolas menn løftet seg til 2.-plass på tabellen, forblir Aston Villa på 11.-plass med tre kamper mindre spilt enn de fleste lagene i ligaen.

– Patetisk

I det 82. minutt ble Villa-manager Dean Smith først vist det gule og så det røde kortet av dommer Jonathan Moss. Han ble dermed beordret opp på tribunen etter en smått komisk episode.

– Jeg spurte fjerdedommer David Coote om han fikk sjongleringsballer til jul. Jeg tviler på at det er noen andre managere som har blitt utvist for det før, sier Dean til BT Sport

Han reagerte på at dommerne godkjente Silvas 1-0-scoring.

– Det er helt latterlig. Han var ti meter i offside, og så kommer han tilbake og takler spilleren vår. Det er en patetisk lov og en patetisk avgjørelse.

1. januar var Villa på 6.-plass med én kamp til gode, men koronasmitte i laget gjør at de ikke hadde spilt siden før onsdagens kamp.