Reiten sendte Chelsea til semifinale i ligacupen

Guro Reiten kom inn som innbytter og sendte Chelsea til semifinale i ligacupen med ett mål og to assist mot Manchester City. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB scanpix

Guro Reiten tok ansvar da Chelsea var på vei ut av ligacupen. Med ett mål og to assist senket hun Manchester City i kvartfinalen.

Reiten startet på benken, men kom inn for Erin Cuthbert etter en drøy time. Hun la opp til utligningsmålet i det 90. minutt, scoret ledermålet i 1. ekstraomgang og serverte igjen da Sophie Ingle fastsatte resultatet til 4-2.

Dermed fikk Chelsea revansj for tre tidligere bortetap mot Manchester City i ligacupen og er klar for semifinale mot West Ham eller Durham.

Maren Mjelde spilte hele kampen i Chelsea-forsvaret, men det var Reiten og de andre innbytterne som spilte hovedrollene da tittelforsvareren tok seg videre.

Melanie Leupolz ga Chelsea ledelsen, men mål av Chloe Kelly og Lauren Hemp vendte kampen for hjemmelaget. Mot spillets gang, ifølge Chelseas nettsted. Det gikk mot City-seier, men i siste minutt spilte Reiten fram innbytter Niamh Charles, som dempet ballen på brystet og fyrte av en dupper som ga 2-2.

Tidlig i første ekstraomgang dukket Reiten opp på lengste stolpe og skled inn Pernille Harders innlegg, og i det 105. minutt rullet hun ballen ut til Ingle som fastsatte resultatet.

Ingle var i likhet med Reiten og Charles innbytter.

Chelsea spiller hjemme i semifinalen i begynnelsen av februar. Søndag spiller laget borte mot Bristol City for å forsvare ledelsen i superligaen og sette ny rekord for flest kamper uten tap i den engelske toppdivisjonen.

Manchester Citys rekord på 31 kamper ble tangert sist helg med 2-1-seieren i toppkampen mot Manchester United.