Tønnesen dro til for fullt i VM: Norsk seier over Østerrike

Kent Robin Tønnesen spilte en sterk 1.-omgang mot Østerrike i håndball-VM. Foto: Anne-Christine Poujoulat / Pool / AFP / NTB Foto: NTB scanpix

Kent Robin Tønnesen meldte seg på i VM-racet med målshow mot Østerrike. Norge vant 38-29 og har et brukbart utgangspunkt før hovedrunden.

Den starter onsdag for norsk del mot Portugal i et nøkkeloppgjør.

– Det var en kamp med forrykende tempo. Jeg synes det begynner å ta form det vi driver med, sa landslagssjef Christian Berge til TV3.

– Jeg vil tro vi møter Portugal først. Det blir en veldig tøff motstander i første kamp. Island er et fighterlag. Det blir tøft dette, la han til.

Tønnesen har fått svært lite spilletid i Champions League for ungarske Veszprém i høst, men vært noe på banen i nasjonale seriekamper.

Kontrakten hans med Veszprém går ut til sommeren. Nettsteder i Ungarn meldte nylig at Tønnesen skal til Pick-Szeged fra sommeren av.

Han scoret på sine fem første skudd mot østerrikerne. Det gjør at han og høyreback-kollega Harald Reinkind i hvert fall har skutt seg varme med en god kamp hver hittil i VM.

Tok seg opp

Norge måtte jobbe en stund for å hekte av Østerrike. 17 baklengs den første halvtimen var langt fra godkjent. Forsvarsspillet ble bedre etter pause.

Sander Sagosen startet på benken, men kom inn midtveis i 1.-omgangen. Han fortsatte målproduksjon av den høyere klassen. Den kan gjøre ham til VMs toppscorer.

Alexander Blonz gikk nesten rett fra å være på vei ut av VM med skade, til å score en god håndfull mål. Han fikk en vridning i kneet på oppvarmingen til Sveits-kampen.

Keeper Kristian Sæverås erstattet Torbjørn Bergerud langt ut i første omgang, og han klarte seg veldig bra blant annet med flere strafferedninger.

Veien videre

Dette er stillingen i hovedrunden før første kamp:

1) Frankrike og Portugal 6 poeng, 3) Island og Norge 2, 5) Algerie og Sveits 0.

Norge spiller også mot Algerie (fredag) og Island (søndag). De to beste fra gruppen får plass i kvartfinale.

Oppgjøret mot Portugal blir svært viktig. Seier der vil gjenåpne det store håpet om å komme med i cupspillet.

Skulle Norge ikke lykkes med det, vil mesterskapet være en fiasko etter finaleplass i VM både i 2017 og 2019.