Klæbo spurtslo Valnes og sikret NM-gull på hjemmebane

Johannes Høsflot Klæbo (midten) vant foran Erik Valnes (venstre) og Emil Iversen (høyre) på tredje etter finalen i sprint i Granåsen.
Johannes Høsflot Klæbo (midten) vant foran Erik Valnes (venstre) og Emil Iversen (høyre) på tredje etter finalen i sprint i Granåsen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Johannes Høsflot Klæbo var suveren på oppløpet og sikret seg NM-gull på hjemmebane i Granåsen. Erik Valnes tok sølvet foran Emil Iversen.

– Det ble tøft. Håvard (Taugbøl) satte bra fart i starten, og også ble det som forventet trøkk mot slutten. Jeg hadde som mål å være på 2.-plass før jeg satte meg i hocke ned, sa Klæbo til NRK etter løpet.

Det klarte han, og på oppløpet var ingen i nærheten å true Byåsen-ekspressen. Iversen kom i stor fart på oppløpet, men ble sperret i sporet bak Valnes og hadde dermed ingen mulighet til å utfordre Klæbo om gullet.

For Iversen ble nok NM-sprinten en opptur. Han fikk med seg 3.-plass i Ruka i november, men de nasjonale rennene har blitt preget av kluss denne sesongen. På Lygna forrige helg mistet han rett og slett staven i kvartfinalen.

– Det er lenge siden jeg har gått så bra i klassisk sprint. Det var deilig å kjenne at det svarte bra, sa Iversen til NRK.

Han ville derimot ikke si om han er medaljekandidat i VM i Oberstdorf, der han tok sin første verdenscupseier på nettopp klassisk sprint i 2016.

Jokeren Sivert Wiig, som vant prologen, endte til slutt på 4.-plass etter å ha gått offensivt i finalen. På Lygna forrige helg ble han nummer tre, og han vil dermed trolig få gå sprinten i Falun om to uker, som trolig vil bli avgjørende for hvem som får gå distansen i VM.

En som er regnet som en klar kandidat til VM-sprinten, Pål Golberg, ble nummer fem i sin semifinale og røk ut.

Personvernpolicy