PSG vant supercupen – første trofé for Pochettino

Mauricio Pochettino og hans spillere i Paris Saint-Germain feirer seieren i den franske supercupen. Foto: Christophe Ena, AP / NTB Foto: NTB scanpix

Etter 12 år som trener vant Mauricio Pochettino onsdag sitt første trofé, etter 12 dager i jobben som ansvarlig for Paris Saint-Germain.

Det ble 2-1-seier over Marseille i den franske supercupen i Lens, etter scoringer av Mauro Icardi og Neymar (straffe).

Pochettino har skaffet seg et stort navn som suksessrik trener i Espanyol, Southampton og Tottenham, men aldri tidligere har en av hans klubber vunnet en tittel. Han tapte to finaler som Tottenham-manager, ligacupen i 2015 og mesterligaen i 2019.

Neymar hadde vært ute fem kamper med en ankelskade, men han ble byttet inn midt i 2. omgang. Fem minutter før slutt fikk han sjansen fra 11-metersmerket etter at Marseille-keeper Yohann Pelé felte Icardi. Han sendte Pelé feil vei og satte inn 2-0.

Dimitri Payet skapte ny spenning med sin redusering i det 89. minutt, og på overtid skjøt Florian Thauvin over fra god posisjon.

Siden PSG vant både serie og cup forrige sesong møtte laget serietoer Marseille i supercupen.