Pogba sendte Solskjærs United til topps: – Viser at vi har gjort en del riktig

Paul Pogba scoret vinnermålet da Manchester United slo Burnley og topper tabellen i Premier League for første gang siden Ole Gunnar Solskjær ble manager. Foto: Peter Powell, Pool via AP / NTB Foto: NTB scanpix

For første gang er Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-lag serieleder i Premier League. Paul Pogba ble matchvinner i 1-0-seieren over Burnley.

Dermed går United til søndagens storkamp mot Liverpool med tre poengs forsprang på tittelforsvareren, med like mange spilte kamper. Det er første gang siden august 2018 at United topper tabellen i Premier League, og første gang siden Alex Fergusons dager at det skjer etter nyttår.

– Vi er snart halvveis i sesongen, og dette viser at vi har gjort en del riktig. I mai tenker vi ikke tilbake på hvor vi lå an i januar. Det er da det betyr noe, men vi er fornøyd med posisjonen, har selvtillit og gleder oss til neste kamp, sa Solskjær til TV 2.

– Søndag får vi en skikkelig realitetssjekk mot laget som har vært best i England de siste årene.

Etter en frustrerende første omgang med flere VAR-avgjørelser som ikke gikk Uniteds vei, og der TV-kameraene til slutt plukket opp noen stygge gloser fra Solskjærs munn, kom gjennombruddet i det 71. minutt. Etter at United vant et par dueller spilte Bruno Fernandes fram Marcus Rashford på høyresiden. Hans innlegg fant Pogba, som slo til på volley.

Franskmannens utsidetreff fra like utenfor 16-meterstreken sneiet beinet til Burnley-forsvarer Matt Lowton slik at ballen gikk mellom beina på en utmanøvrert keeper Nick Pope.

– Pasningen var topp, og jeg hadde tid og rom til å prøve et skudd. Jeg er veldig fornøyd med målet, sa Pogba til BBC.

Burnley satte inn en spurt og var nær utligning ved Matej Vydra og James Tarkowski i sluttminuttene. United levde også farlig da Harry Maguire gikk opp i en hodeduell med armene i været, men etter VAR-sjekk ble det avgjort at det ikke var straffe.

VAR-drama

United reiser til Anfield i visshet om at laget nå er ubeseiret i 15 bortekamper på rad i Premier League. Det forrige tapet kom mot nettopp Liverpool 19. januar i fjor.

VAR ble koblet inn gang på gang i hengekampen på Turf Moor. Det var stor dramatikk etter en halv time, da videotitting skulle avgjøre om Burnley-spiller Robbie Brady skulle utvises. I stedet fikk Burnley frispark i angrepssonen og United-spiller Luke Shaw gult kort.

Brady felte Edinson Cavani rett utenfor 16-meteren og fikk gult kort. Dommer Rob Friend fikk beskjed på øret om at det skulle sjekkes om forseelsen kvalifiserte til rødt. Imidlertid hadde Burnley med rette ropt på frispark da Shaw stoppet Johann Gudmundsson i motsatt ende av banen og banet vei for kontringen.

Det endte med gult til Shaw, og dermed slapp Brady også det gule.

– Vi hadde fordel av den forseelsen, og dermed ble det slik. Ellers ville det blitt rødt kort til Burnley, sa Solskjær.

Omstridt annullering

Noen minutter senere knuste Harry Maguire hjemmespiller Erik Pieters i lufta ved lengste stolpe og nikket ballen i en bue over keeper og i mål. Han fikk bare juble noen sekunder for det han trodde var ledermålet. Han ble straffet for å ha trykket ned Pieters i duellen. Solskjær var lite fornøyd ved sidelinja, og Maguire gikk i diskusjon med dommeren etter halvtidssignalet.

– Det skulle vært mål, et vakkert mål. Det var en merkelig avgjørelse, sa Pogba til Sky Sports.

– Det var ikke i nærheten av frispark. De tok fra oss et mål, men vi har tre poeng i lomma, så vi er fornøyde, sa Solskjær til TV 2.

United var det beste laget i den andre omgangen, og laget hadde noen gode sjanser til å gjøre seiersmarginen større. Pogbas mål holdt for United tirsdag.

I den andre kveldskampen tirsdag vant Everton 2-1 borte mot Wolverhampton med vinnermål av Michael Keane i det 77. minutt. Laget er dermed på fjerdeplass bare poenget bak byrival Liverpool.