Tsjekkia trakk seg fra håndball-VM etter smitteutbrudd

<p>Tsjekkia har som følge av positive coronaprøver trukket seg fra håndball-VM. Illustrasjonsfoto: Foto: Jil Yngland / NTB</p>
Tsjekkia har som følge av positive coronaprøver trukket seg fra håndball-VM. Illustrasjonsfoto: Foto: Jil Yngland / NTB

Tsjekkia har trukket seg fra håndball-VM etter et smitteutbrudd blant spillere og ledere. Nord-Makedonia er som første reserve invitert til å overta plassen.

Bakgrunnen for Tsjekkias avgjørelse er en rekke smittetilfeller på de obligatoriske coronatestene før avreise til Egypt, melder arrangøren på sitt nettsted. Ifølge flere medier har ni spillere og seks ledere avgitt positive prøver.

– Det handler om å ta ansvar. Vi er ikke beredt til å reise til Egypt under de rådende omstendighetene, sier Tsjekkias håndballpresident Jaroslav Chvalny ifølge nettstedet Onlajny.

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag ble det opplyst at 17 av 21 spillere var uaktuelle enten på grunn av positive tester eller på grunn av nærkontakt med smittede.

– Spillerne er ekstremt skuffet. I går var alle innstilt på at vi skulle reise, men situasjonen er som den er, og det er ikke noe å gjøre med, sa landslagssjef Daniel Kubes ifølge Aftonbladet.

Tsjekkia skulle spille i gruppe G og møte Sverige, vertsnasjonen Egypt og Chile i gruppespillet.

Arrangøren har laget en liste med reserver til VM. Nord-Makedonia sto øverst på den lista i kraft av sin 15.-plass i EM i fjor.

Også USA, som er i Norges gruppe i VM-sluttspillet, har et stort antall smittetilfeller i sin tropp.

Personvernpolicy