Milan og Hauge tilbake på vinnersporet – Zlatan på banen igjen

Jens Petter Hauge i aksjon i Milans hjemmeseier mot Torino lørdag. Foto: Antonio Calanni, AP / NTB Foto: NTB scanpix

Tre dager etter sesongens første serietap var Milan tilbake på vinnersporet med 2-0 over Torino. Jens Petter Hauge spilte fra start igjen.

Dermed fikk nordmannen for første gang oppleve å spille fra start og hjelpe Milan til tre poeng i Serie A.

Rafael Leão og Franck Kessie (straffe) scoret målene i første omgang. Brahim Díaz leverte assist til Leão og skaffet straffesparket Kessie utnyttet.

– Jeg regnet med en slik reaksjon etter tapet mot Juventus. Dette laget er ungt, men sterkt, sa Milan-trener Stefano Pioli.

Hauge ble byttet ut i det 85. minutt. Samtidig kom Zlatan Ibrahimovic inn til sitt comeback etter skade. Svensken hadde vært ute av spill siden 22. november, først med en lårskade og så med en vond legg.

– Vi hadde en klar progresjonsplan. Om han besto fredagens test kunne han få en liten rolle i dagens kamp, og slik ble det, sa Pioli.

Zlatan, som scoret 10 mål på seks seriekamper før han ble skadd, kom inn for Leão som del av et dobbeltbytte.

– Det viktige er at muskelproblemene er bak ham. Nå må vi hjelpe ham i gang igjen, for han har vært ute lenge. Han er en sterk spiller og inspirerer hele laget, sa Pioli.

Både Diaz og Sandro Tonali måtte ut med skade, mens Leão pådro seg et gult kort som setter ham utenfor neste kamp.

Milan topper tabellen fire poeng foran Inter, som spiller søndag.