Sterk seier for håndballgutta i VM-generalprøven

Sander Sagosen og Norges VM-lag i håndball slo tittelforsvarer Danmark i generalprøven før avreise til Egypt. Foto: Liselotte Sabroe / NTB Foto: NTB scanpix

Norges VM-lag i håndball tok en knallsterk 36-34-seier over tittelforsvarer Danmark på bortebane i generalprøven lørdag kveld.

Christian Berges utvalgte har ladet opp til mesterskapet i Egypt med en treningsleir i Flensburg lengst nord i Tyskland, men har tatt to turer over grensen for å møte danskene i Kolding. Torsdag ble det tap 28-31, men to dager senere var nordmennene best.

Lenge var det klasseforskjell i kampen. Norge ledet 21-17 ved pause og dro fra til åtte måls ledelse på et tidspunkt i 2. omgang. Tross mange bytter i det danske laget spiste vertene seg kraftig innpå mot slutten, men Norge holdt unna.

– Vi fikk til de tingene vi snakket om på forhånd. Førsteomgangen var virkelig bra. Da var det mye som fungerte i forsvar og angrep, sa Berge til TV 2.

– Alt i alt klarte vi oss godt i nesten hele kampen. Det gir oss trygghet om at vi er på rett spor, men vi kan bli hvassere over 60 minutter.

Særlig var det norske kontringsspillet effektivt i en kamp hvor Danmarks landslagssjef Nikolaj Jacobsen sparte stjernekeeper Niklas Landin. Reservene Emil Nielsen og Kevin Møller fikk en omgang hver.

Sander Sagosen var Norges toppscorer med 10 mål. Kristian Sæverås sto for noen viktige redninger i sluttfasen, blant annet to straffekast fra Mikkel Hansen, og bidro til at Norge halte i land sin første seier over danskene på tre år.

Norge spiller sin første VM-kamp mot Frankrike torsdag. Øvrige lag i gruppa er USA og Østerrike.