FIS reagerer etter munnbind-slurv i Tour de Ski

Pierre Mignerey er renndirektør i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Foto: Terje Pedersen / NTB
Pierre Mignerey er renndirektør i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere løpere kan trolig vente seg en reaksjon fra Det internasjonale skiforbundet etter brudd på smittevernreglene i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den svenske storavisen Expressen som lørdag skriver at flere langrennsprofiler skal ha forbrutt seg mot påbudet om å bruke munnbind før og etter start på de to første Tour de Ski-etappene.

FIS har i forkant av touren vært tydelig på at samtlige utøvere skal ha på seg munnbind når de kommer til arenaen og etter målgang. Ledere skal ha munnbind til enhver tid.

Så langt skal flere ha unnlatt å følge disse reglene, og ifølge Expressen ble det rettet en skarp advarsel til lagene på lørdagens lagledermøte.

Rennsjefen i FIS, Pierre Mignerey, bekrefter at det kan gå mot straff for flere.

– I går var det bare advarsler, men i dag kommer vi til å ty til bøter og … om folk ikke følger reglene, kommer vi til å ta akkrediteringen deres for resten av touren, sier han til avisen.

Expressen skriver at flere utøvere likevel slurvet med munnbind-bruken.

– Først og fremst trenger vi bevis for at folk faktisk har slurvet med munnbindet, og jeg har allerede fått inn noen bilder fra noen trenere. Vi kommer til å agere mot dette. Alle tilfeller vil bli anmeldt til juryen, sier Mignerey.

Tour de Ski fortsetter med jaktstarter i fri teknikk i Val Müstair søndag.