Dansk idrettstrener sparket etter å ha brutt berøringsforbud

Artikkelen fortsetter under annonsen

En dansk friidrettstrener i Aalborg ble ansatt på et premiss: At han ikke skulle berøre noen av utøverne. I juli fikk han sparken for å ha brutt forbudet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den danske avisen B.T. som omtaler den spesielle saken.

Treneren hadde tidligere vært ansatt i Danmarks største friidrettsklubb, Sparta i København. Der sluttet han i 2018. Ifølge B.T. skal flere jenter ha følt seg krenket av hans intime berøringer.

Kort tid etter ble han ansatt i Aalborg Atletik & Motion. Kontrakten han skrev under på der, inneholdt et såkalt berøringsforbud.

– Den ble laget på bakgrunn av hans historikk i hans tidligere klubb, sier klubbens formann, Peter Würtz, til B.T.

Treneren kunne ikke under noen omstendighet berøre utøverne. Det omfattet også high-fives og klemming. Men berøringsforbudet ble i juli brutt da han masserte en jente.

Dermed fikk han igjen sparken.

Würtz var ikke formann da mannen ble ansatt. Det var Jørgen Hein, som i dag er rådmann i Aalborg kommune, som inngikk avtalen. Han vil ikke ta selvkritikk for at de ansatte treneren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han var en dyktig trener, og jeg synes ikke vi kunne gjort noe annerledes. Vi laget en bestemt avtale, og det var åpenhet om det, sier Hein.

– Jeg visste ikke om historiene fra København var sanne, men valgte likevel å inngå berøringsforbudet med ham for at det ikke skulle oppstå noe tvil. Men sett i ettertid er det en trist historie, legger han til.